Αποκάλυψη: Πώς δρούσαν οι Ρομά που μπούκαραν με αυτοκίνητο σε κατάστημα στην Αρτέμιδα!

Τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου δύο άνδρες πάνω ένα μαύρο όχημα καταστρέφουν την τζαμαρία κοσμηματοπωλείου στην Αρτέμιδα, κάνοντας αρκετές φορές όπισθεν για να καταφέρουν τελικά να εισβάλλουν στο χρυσοχοείο για να αρπάξουν τελικά αρκετές θήκες με κοσμήματα.

Εκείνη τη στιγμή περιπολικό αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του και αρχίζει να τους καταδιώκει με τους δράστες τελικά να συλλαμβάνονται στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, μετά από μία κινηματογραφική καταδίωξη πάνω από 40 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τους ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί. Πάνω τους εντοπίστηκαν ακριβά ρολόγια, αλυσίδες και δαχτυλίδια από το κοσμηματοπωλείο που είχαν διαρρήξει λίγο νωρίτερα.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει συμμορία τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο. Τι έκαναν; Αφαιρούσαν παλιά οχήματα και συνήθως βραδινές ώρες έφταναν έξω από κλειστά καταστήματα, στα οποία δεν υπήρχαν… προστατευτικά κολωνάκια. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «ο βιοποριστικός χαρακτήρας της προπεριγραφόμενης δραστηριοποίησης των κατηγορουμένων καθώς και η έξη αυτών προς το έγκλημα γενικότερα διαφαίνεται από το γεγονός ότι άπαντες ουδέποτε εξάσκησαν αποδεδειγμένα κάποιο επάγγελμα που θα τους απέφερε τα προς το ζην για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Πετούσαν αντικείμενα για να διαφύγουν

Οι αστυνομικοί μετά την καταδίωξη τους ακινητοποίησαν επί της οδού Μεσσηνίας στην περιοχή των «Νεόκτιστων» Ασπροπύργου. Κατά την προσπάθεια διαφυγής πετούσαν από τα παράθυρα διάφορα αντικείμενα, σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν πειστήρια που θα τους συνέδεαν με εγκληματικές πράξεις. Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί και άλλες φορές κατά το παρελθόν, ενώ κατά τις έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν γάντια και κατσαβίδια.

«Έχουμε μια αποδεδειγμένη εμπλοκή σε μια κλοπή (σοβαρή) και ένα ελεγχόμενο διαβιβαστικό της Ασφάλειας που τη μια προσδιορίζει τα κλοπιμαία σε 5.000 ευρώ κατά προσέγγιση την άλλη σε εκτιμώμενη αξία 120.000, τη μια αποδίδει σύσταση και συμμορία από την άλλη ασκείται δίωξη για εγκληματική οργάνωση», ανέφερε στο newsbreak.gr ο συνήγορος του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας με την υπόθεση.

«Μία έκθεση κατάσχεσης κλοπιμαίων με αναφορά σε πλημμεληματική πράξη 372 του ποινικού κώδικα και από την άλλη μια εκτιμώμενη γενικά αξία “πιθανών κλοπιμαίων” έχουν μετατρέψει μια καθαρά σοβαρή πλημμεληματική κατηγορία σε ένα διογκωμένο τραβηγμένο από τα μαλλιά κατηγορητήριο χωρίς καμία ουσιαστική βάση απέναντι σε έναν 18χρονο μεταμελημένο νεαρό πατέρα δυο παιδιών που παρασύρθηκε από μεγαλύτερους σαφώς συγκατηγορουμένους του!», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Γλύκας.

newsbreak.gr