Αποκλειστικό: Μπέρδεμα με τη δωρεά της Γ. Καβουνίδου στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου – Το διαμέρισμα έχει ήδη πουληθεί! (έγγραφα)


Ανατρέπονται μέσα σε λίγες ώρες τα δεδομένα, όσο αφορά με τη μεγάλη δωρεά που έκανε η Γνωσιθέα Καβουνίδου στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, o Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ότι είναι αποδέκτης τμήματος κληρονομιάς της εκλιπούσης Γνωσιθέας Καβουνίδου η οποία κατοικούσε στην Αθήνα και απεβίωσε τον Αύγουστο του 2020.

Η δωρεά αφορά διαμέρισμα επί της Οδού Σταυρίδου 16 στη Ραφήνα με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα βοηθάει κάθε χρόνο οικονομικά έναν αριστούχο μαθητή, δημότη Ραφήνας, καταγόμενο από την Τρίγλια Μικράς Ασίας και ο οποίος χρειάζεται οικονομική στήριξη.

Δείτε ακόμα:  Σπάτα: Στο Αεροδρόμιο μόνο με λεωφορείο – Οι αλλαγές στα δρομολόγια μετρό και προαστιακού

Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του κειμένου επικοινώνησε μαζί μας ο Γ.Α (τα στοιχεία είναι στη διάθεση του irafina.gr) ο οποίος όπως μας ενημέρωσε είναι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου διαμερίσματος από τον Δεκέμβριο του 2019!

Όπως μας ανέφερε, αγόρασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα μέσω μεσιτικού γραφείου που βρίσκεται στη Ραφήνα πολλούς μήνες πριν αποβιώσει η Γνωσιθέα Καβουνίδου και στο οποίο ο ίδιος κατοικεί από τότε μέχρι και σήμερα.

Όταν είδε το άρθρο μέσα από το irafina.gr, αρχικά ξαφνιάστηκε και στη συνέχεια προσπάθησε να έρθει σε επαφή με κάποιον από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, κάτι που δεν έχει γίνει εφικτό μέχρι αυτή την ώρα, καθώς λόγω Σαββατοκύριακου το δημαρχείο είναι κλειστό.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια

Για του λόγου το αληθές απέστειλε στο irafina.gr, μέρος του συμβολαίου μέσω του οποίου του μεταβιβάζεται η ιδιοκτησία του ακινήτου

Μάλιστα, όπως μας ανέφερε, επικοινώνησε και με τον μεσίτη όπως και με τον συμβολαιογράφο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι η μεταβίβαση του ακινήτου έγινε νόμιμα και με την υπογραφή της Γνωσιθέας Καβουνίδου, η οποία ήταν τότε εν ζωή

Εμείς καταφέραμε και ήρθαμε σε επαφή με άνθρωπο μέσα από το δημαρχείο της Ραφήνας, ο οποίος μας ενημέρωσε πως στο Δήμο στάλθηκε η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης στην οποία αναγράφεται, ανάμεσα σε άλλες, και η συγκεκριμένη δωρεά προς το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου ( την απόφαση δημοσιεύει ολόκληρη κατά αποκλειστικότητα παρακάτω το irafina.gr)

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Απάντηση του Δήμου στους τοπικούς συμβούλους Κυριαζή & Πρόγιου για την ίδρυση ΚΤΕΟ στο Πικέρμι

Αν όντως το ακίνητο έχει μεταβιβαστεί νόμιμα, τότε θα πρέπει ο νέος ιδιοκτήτης να έρθει σε επαφή με την αποκεντρωμένη, ώστε να βρεθεί λύση και να δουν τελικά αν η μεταβίβαση ισχύει και απλά δεν έγινε τροποποίηση στη διαθήκη της εκλιπούσης ή αν υπάρχει νομικό πρόβλημα και τότε το ακίνητο θα μεταβιβαστεί στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Ρεπορτάζ: Μάκης Κελέκης

  • Στην κεντρική φωτό η είσοδος της πολυκατοικίας που βρίσκεται το διαμέρισμα