Αποκλειστικό: Τοποθετήθηκαν τα air condition στο Λύκειο Πικερμίου (φωτό)


Το Λύκειο του Πικερμίου, ή μάλλον η κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και η απουσία θέρμανσης για τους μαθητές λόγω της κλοπής των air condition, αποτέλεσε το φιτίλι για πολιτικές εκρήξεις την εβδομάδα που πέρασε, μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, για τις οποίες ενημερωθήκατε πρώτοι μέσα από το iRafina.gr, με συνεχή και αναλυτικά δημοσιεύματα με τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων.


Το iRafina.gr δεν έμεινε στις ανακοινώσεις και τον χαρτοπόλεμο και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο Λύκειο Πικερμίου, όπου και διαπίστωσε πως είχαν ξεκινήσει και ολοκληρώνονταν οι εργασίες για την εγκατάσταση των μονάδων air conditions, οι οποίες ξαναθυμίζουμε πως είχαν κλαπεί.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, τα air condition θα λειτουργούν κανονικά από σήμερα Δευτέρα.

Μάλιστα κύκλοι της δημοτικής αρχής ανέφεραν στο irafina, πως «είναι άλλο πράγμα η διαδικτυακή πραγματικότητα του καναπέ ορισμένων και άλλο πράγμα η πραγματική ζωή. Εμείς δεν δίνουμε την μάχη στο διαδίκτυο και τον καναπέ, αλλά προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις, παρά τις δυσκολίες, στα προβλήματα που αντικειμενικά υπάρχουν στην πόλη», αφήνοντας έτσι αιχμές, για τον τρόπο που ασκείται η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο.

Πώς όμως άναψε το φιτίλι;

Όλα ξεκίνησαν μετά από ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου Σίσσυς Κατσούδα πριν από την έναρξη του Δ. Σ., η οποία όπως είπε, μετέφερε όσα της είπε ο Διευθυντής του σχολείου σχετικά με την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται το Λύκειο Πικερμίου, ζητώντας ενημέρωση και λύση.

Η ερώτηση προκάλεσε τις απαντήσεις του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, και του Αντιδημάρχου Σάββα Αραπκιλή, οι οποίοι χαρακτηρισαν «αδιάβαστη» την αντιπολίτευση για το θέμα και δήλωσαν ότι είχε ήδη δρομολογηθεί και η τοποθέτηση των νέων μονάδων air condition, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, σημειώνοντας πως ένα από τα θέματα στην ιδια συνεδρίαση ήταν η επαύξηση του ρεύματος του κτιρίου, για να μην υπάρχει πρόβλημα με την θέρμανση.

Όταν για την επι χρόνια κατάσταση του Λυκείου Πικερμίου έκαναν λόγο για μία κατάσταση που «κληροδοτήθηκε» από την πρ. Κοινότητα Πικερμίου και τον κ. Αδαμόπουλο οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο. (Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του iRafina ΕΔΩ)

Η «μάχη» μεταφέρθηκε τις επόμενες ημέρες, από το δημοτικό συμβούλιο στο διαδίκτυο, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημόσια παρέμβαση του κ. Φαφούτη ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Δείτε ΕΔΩ) , αλλά και σκληρή απάντηση του Δημάρχου προς τον κ. Φαφούτη (Δείτε ΕΔΩ), αλλά και προς την κα. Κατσούδα (Δείτε ΕΔΩ)

Η συνέχεια λογικά, επί της «οθόνης» του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως όλα δείχνουν θα είναι «ζωηρό»!


Διαβάστε επίσης