Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Αυτό είναι το νέο υπουργικό – Τη Δευτέρα η ορκωμοσία

Ο νέος πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει για τα βασικά υπουργεία – Ποιος θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών…

Με όπλο την ανανέωση του κόμματος σε πρόσωπα και ιδέες, την παρουσίαση ενός προγράμματος που υπόσχεται λιγότερους φόρους, νέες επενδύσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισαν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Η μεγάλη μέρα για την παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έφτασε. Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου 2019 αναδεικνύει πρώτη δύναμη τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με αυτοδυναμία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον τη λαϊκή εντολή να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια νέα εποχή.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο και για το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της Βουλής.

Την επόμενη ημέρα το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ορκιστεί, για να ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η Βουλή θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει η εκλογή του προέδρου και των αντιπροέδρων, για να πάρει σειρά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Από τις 21 Ιουλίου και μετά, θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων.

Ποιοι ράβουν υπουργικά κοστούμια

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικές αποφάσεις τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τα πρώτα νομοσχέδια έχουν ήδη ληφθεί, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο, εφόσον φυσικά υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ το βράδυ της 7ης Ιουλίου, θα είναι ένα μείγμα έμπειρων στελεχών αλλά και νέων προσώπων.

Τα σενάρια για το ποιοι θα είναι οι υπουργοί στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνουν και παίρνουν, με το επικρατέστερο αυτήν την ώρα, να αναφέρει ότι θα τοποθετηθούν ως εξής:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Άδωνις Γεωργιάδης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Κωστής Χατζιδάκης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Κυριάκος Πιερρακάκης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Χρήστος Σταϊκούρας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Τάκης Θεοδωρικάκος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Όλγα Κεφαλογιάννη
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Νίκη Κεραμέως
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Νίκος Δένδιας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: Βασίλης Κικίλιας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Κώστας Τσιάρας, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Κώστας Τασούλας
Όλα τα παραπάνω αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ώρες.

newsbomb.gr