Αρχίζουν άμεσα σε Ραφήνα & Πικέρμι τα μέτρα από τον Δήμο για την διευκόλυνση των δημοτών

Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων και Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου έπιασε πάλι δουλειά κι από Δευτέρα 9 Νοεμβρίου ξεκινά πάλι η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου υποστήριξης δημοτών, η γραμμή ψυχολογικής στήριξης και η κινητή μονάδα εξυπηρέτησης δημοτών.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων και Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς, συνεδρίασε εκ νέου την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και με βάση τα νέα γενικευμένα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19, όπως ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση , αποφάσισε δέσμη δράσεων για την πόλη

Α. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: 2294022222

Ξεκινά την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 22940-22222 για την Ενημέρωση και Εξυπηρέτηση των δημοτών, στο επιχειρησιακό κέντρο της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Δείτε ακόμα:  Θρήνος! Πέθανε σε ηλικία μόλις 19 ετών ο Ακύλας Ζαχαριάδης μετά από τροχαίο - Στο Λαύριο το τελευταίο αντίο

Οι ώρες λειτουργίας του κέντρου θα είναι από 09.00- 17 .00 και από Δευτέρα – Σάββατο.

• ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ – ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Όσοι από τις ευπαθείς -ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας (ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες, δικαιούχοι του κοινωνικού φαρμακείου ή παντοπωλείου κλπ) αδυνατούν και έχουν ανάγκη φαρμακευτικής κάλυψης (συνταγογραφήσεις φαρμάκων ή αναγκαίων εξετάσεων, διάθεση αναγκαίων φαρμάκων κλπ) μπορούν να επικοινωνούν με την Δημοτική τηλεφωνική γραμμή άμεσης ανάγκης 22940-22222.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση όλων των αναγκών και την κατ’οίκον διανομή του αναγκαίου φαρμακευτικού υλικού.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας το μόνο που χρειάζεται να δίνουν στο τηλεφωνικό κέντρο είναι:
1. ONOMATEΠΩNYMO AΣΘENOYΣ,
2.AMKA,
3. ΠOIA ΦAPMAKA XPEIAZONTAI H ΠOIEΣ EΞETAΣEIΣ

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Το Σάββατο (23/10) η παρουσίαση του τόμου “Συλλογικότητες Μαρκόπουλο – Ραφήνα”

Β. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ

Για το σκοπό αυτό επαναλειτουργεί με απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ για την καταγραφή, την κωδικοποίηση και την εξυπηρέτηση των αιτημάτων σε συνεργασία με τα ΝΠΔΔ του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου «Φίλιππος Καβουνίδης» και ΔΟΠΑΠ αλλά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Γ. ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: 2294026280

Παράλληλα, μέσω της δομής του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής “Φίλιππος Καβουνίδης, επαναλειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ : 2294026280 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00 – 20.00.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με το σύνολο των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του και την Πολιτική Προστασία, όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας, βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών.

Δείτε ακόμα:  Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, ζητά η "Λαϊκή Συσπείρωση" για το ΧΥΤΑ Γραμματικού

«Στη Ραφήνα και το Πικέρμι κανείς δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλοι μια οικογένεια και ως οικογένεια θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Όλοι μαζί. Χωρίς πανικό. Με αλληλεγγύη, σοβαρότητα, οργάνωση και σχέδιο, θα περάσουμε στην επόμενη ημέρα» σημείωσε κλείνοντας τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

Ενημερωνόμαστε επίσημα από τον ΕΟΔΥ και τα συναρμόδια Υπουργεία. Τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα. Φοράμε μάσκα. Φροντίζουμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προστασίας. Προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας, την οικογένεια μας, το φίλο, το γείτονα, το συμπολίτη μας.