Άρση μέτρων: Έφτασε το τέλος για μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκες οδεύουν προς το τέλος τους. Έρχεται και η τελευταία άρση μέτρων μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Όλα ανοίγουν για το ελληνικό καλοκαίρι και μέσα στις επόμενες εβδομάδες πάνε προς το τέλος οι μάσκες και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όλα δείχνουν ότι πρώτα θα καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας και μετά οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

«Αντίο» στις μάσκες θα πουν όσοι πλήρως εμβολιασμένοι θα επισκέπτονται από σήμερα τα γυμναστήρια, ο πρώτος κλειστός χώρος στον οποίο αίρεται η υποχρεωτικότητα του μέτρου. Αρκεί να επιδείξουν το Πράσινο Πιστοποιητικό ή τη βεβαίωση εμβολιασμού.

Δείτε ακόμα:  Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους - Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία

Μάλιστα από αρχές Ιουλίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς της μάσκας, σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει και τον τουρισμό.

Βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί αν όποιος κυκλοφορεί χωρίς μάσκα σε εξωτερικό χώρο είναι πλήρως εμβολιασμένος…

Σε επόμενη φάση, το αργότερο τον Σεπτέμβριο, όταν θα έχει προχωρήσει και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αναμένεται να αποχωριστούμε τη μάσκα και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως μουσεία, κλειστά θέατρα και γήπεδα, κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, εμπορικές εκθέσεις κλπ.

Δείτε ακόμα:  Καζίνο Ελληνικού: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατακύρωσης

Σημειώνεται πως από το Σάββατο (19 Ιουνίου) ξεκίνησε η επαναλειτουργία εμποροπανηγύρεων (σε περιφερειακές ενότητες όπου έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού), λούνα παρκ, υπαίθριων παιδότοπων, υπηρεσιών Ευεξίας και λουτρών, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός πελατών στα καταστήματα.

Την 1η Ιουλίου ανοίγουν ξανά οι κλειστοί κινηματογράφοι (12μηνης λειτουργίας), παρουσία θεατών στο 50% της δυναμικότητάς τους. Απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού self-test, υποχρεωτική η μάσκα, ενώ το εισιτήριο θα εκδίδεται ηλεκτρονικά για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης.

Δείτε ακόμα:  Πρώην δημοτική σύμβουλος προσποιούνταν τη γιατρό! Εξαπατούσε καρκινοπαθείς - Θύμα μέχρι και η κουμπάρα της

Παράλληλα, με την αλλαγή του μήνα, ανοίγουν ξανά κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, με αυστηρούς όρους προστασίας… Επανέρχεται ο χορός και στις δεξιώσεις, και… απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας, η οποίο τώρα σταματά στις 01:30 έως τις 05:00.

Οπότε από αρχές Ιουλίου τέλος και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

ieidiseis.gr