Αθηνά Λινού: Οι νεότερες ηλικίες να επιλέγουν τα εμβόλια

Την πρόταση για να δοθεί ελευθερία στην επιλογή εμβολίων κατά του κορονοϊού στα νεότερα άτομα έκανε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Την ανάγκη ο εμβολιασμός να ανεβάσει ρυθμούς το επόμενο διάστημα ώστε να παράλληλα με την τήρηση των μέτρων να πέσουν οι αριθμοί της πανδημίας ζήτησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Θα καταφέρουμε, εφόσον τηρούμε μέτρα, να αποφύγουμε καινούργια έξαρση και θα οδηγηθούμε σιγά σιγά σε μείωση. Σε αυτό συνεισφέρει η συνέχιση των εμβολιασμών», είπε η κ.Λινού μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Έρχονται συσκευές απολύμανσης του αέρα σε Μετρό και λεωφορεία

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια θα πρέπει να δοθεί η ελευθερία στα νεότερα άτομα να επιλεγούν τα εμβόλια που θέλουν να κάνουν.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια με την πρώτη δόση έχουμε μια σοβαρή ανοσολογική αντίδραση, αποκτούμε δηλαδή 50% ανοσία μετά από περίπου δυο βδομάδες και μετά τη δεύτερη δόση μέσα σε δέκα ημέρες έχουμε πλήρη ανοσοποίηση.

«Πάντα υπάρχει και το μικρό ποσοστό, 5% των ανθρώπων που δεν θα αποκτήσουν ανοσία. Αν το 5% είναι στο γενικό πληθυσμό δεν υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε και υπογράμμισε πώς «θέλουμε τρεις μήνες με επάρκεια εμβολίων»,

Δείτε ακόμα:  Την Παρασκευή η 24ωρη απεργία στον κλάδο εστίασης και των διανομέων

Παράλληλα, σημείωσε πως εάν αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους και στους ανοιχτούς χρησιμοποιούμε μάσκες και αποστάσεις δεν θα έχουμε πρόβλημα αν και τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στους χώρους που αναγκαστικά συνωστιζόμαστε όπως οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ.

«Στην εστίαση» από την άλλη «είμαστε έξω και βοηθά και ο αέρας και ηλιοφάνεια αυτές τις ήμερες» κατέληξε.

ieidiseis.gr