Αύριο θα “ξυπνήσουν” οι γιατροί τον 6χρονο Φώτη

Αύριο εκτός απροόπτου θα επιχειρήσουν οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας να “ξυπνήσουν” τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε την Κυριακή στην Πάτρα, στη διάρκεια των αγώνων καρτ. Ο μικρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και οι πρώτες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Το παιδί νοσηλεύεται σε βαθιά καταστολή και οι γιατροί περιμένουν να περάσει το κρίσιμο 48ωρο πριν κάνουν προσπάθεια να τον “ξυπνήσουν” για να δουν πώς θα ανταποκριθεί.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr o Διευθυντής ΕΣΥ, εντατικολόγος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, σήμερα συμπληρώνεται το πρώτο κρίσιμο 24ωρο και αύριο εκτός απροόπτου θα επιχειρηθεί το “ξύπνημα”. Ο Φώτης παλεύει. Σήμερα σιγά σιγά συμπληρώνουμε το πρώτο κρίσιμο 24ωρο και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και πιστεύω να πάνε καλά τα πράγματα. Αύριο συμπληρώνεται το κρίσιμο 48ωρο. Οι μετρητές του εγκεφάλου δείχνουν καλές χαμηλές τιμές και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο.”.

Οι γιατροί αύριο εκτός απροόπτου αναμένεται να προχωρήσουν στο λεγόμενο νευρολογικό παράθυρο δηλαδή να μειώσουν την ην καταστολή και να δουν πως αντιδρά ο εγκέφαλός του στο ξύπνημα. Η κατάστασή του κερίνεται σταθερή ενώ ο Ανδρέας Ηλιάδης παραδέχεται πως “όλοι έχουμε αγωνία” και στόχος όλων είναι ο μικρός να βγει νικητής.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Νεκρός 30χρονος πατέρας δύο παιδιών - Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα

nassosblog.gr