Άξια θαυμασμού: Δίνει… μάχες στη ΜΕΘ για τον κορονοϊό παρότι επτά μηνών έγκυος


Η Dr. Zafia Anklesaria, είναι επτά μηνών έγκυος και δεν καταλαβαίνει από κορονοϊό. Η γιατρός, εργάζεται στην εντατική του νοσοκομείου CommonSpirit’s Dignity στο Λος Άντζελες και οι βάρδιές της είναι 12ωρες τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.

Τις ημέρες που δεν πηγαίνει στο νοσοκομείο βλέπει ασθενείς με πνευμονολογικά προβλήματα. Το ξεχωριστό με αυτή την γυναίκα για την οποία έκανε αφιέρωμα το πρακτορείο Reuters δεν είναι ότι παρά την προχωρημένη εγκυμοσύνη της δουλεύει ακούραστα σε ένα τόσο επικίνδυνο περιβάλλον. Το ξεχωριστό είναι ότι οι περισσότεροι ασθενείς της είναι φτωχοί ισπανόφωνοι ή αφροαμερικανοί.

Η ίδια λέει ότι παρά την μεγάλη πίεση που έχει η δουλειά της και το φοβερό άγχος το μωρό της είναι μια χαρά. Και αισθάνεται περίφημα όταν απελευθερώνει έναν από τους ασθενείς της από τα μηχανήματα και τους θεραπεύει από τον κορονοϊό.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη

Η εντατική στην οποία εργάζεται η Dr. Anklesaria, έχει 22 κρεβάτια και είναι συνεχώς γεμάτη από τα τέλη Μαρτίου. Παραδέχεται ότι η εγκυμοσύνη την δυσκολεύει πλέον καθώς είναι δύσκολο να στέκεται όρθια πολλές ώρες και μάλιστα έχει φοβερούς πόνους στην πλάτη.

Λέει πάντως, ότι όσο μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της θα το κάνει. Και είναι τουλάχιστον άξια θαυμασμού.

newsit.gr