Χάκερς «έσπασαν» τα iPhone! Επείγουσα ειδοποίηση της Apple για αναβάθμιση και σε iPad – Mac

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης των υποκλοπών με τα κενά ασφαλείας στα έξυπνα τηλέφωνα να γίνονται αντιληπτά από χάκερς οι οποίοι με τον τρόπο που έγιναν οι παρακολουθήσεις και στην Ελλάδα, παίρνουν τον πλήρη έλεγχο της συσκευής με αποτέλεσμα να ακούν, να βλέπουν και να σαρώνουν ολόκληρο το περιεχόμενο της!

Θα συγκεκριμένα κακόβουλα λογισμικά μολύνουν τις συσκευές Apple ακριβώς με τον τρόπο που είδαμε να γίνεται και στην Ελλάδα, όπως γινόταν και στο εξωτερικό αντίστοιχα μετά λογισμικά Predator και Pegasus.

Μετά το σκάνδαλο παρακολούθησης του κινητού του Jeff Μπέζος και του Μοχάμετ Μπιν Σαλμάν, η Apple είχε προβεί σε μία μεγάλη αναβάθμιση των λογισμικών της, προκειμένου να απαγορεύσει στους χάκερς αλλά και στα προγράμματα που χρησιμοποιούσαν διωκτικές αρχές από πολλές χώρες, να εισέρχονται στο λογισμικό iOS. Η εισβολή γινόταν όπως είδαμε και στην Ελλάδα, με την επίσκεψη του χρήστη σε κάποια ιστοσελίδα η οποία ήταν «κλώνος» και πρακτικά την ώρα που ο χρήστης έκανε περιήγηση, το κινητό του γινόταν έρμαιο αγνώστων αλλά και «γνωστών».

Για την αποτροπή του κινδύνου, η Apple συνιστά στους κατόχους των προϊόντων της να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την έκδοση 15.6.1 του λειτουργικού συστήματος iOS για τα iPhone, την έκδοση iPadOS 15.6.1 για τα iPad και το macOS Monterey 12.5.1 για τους υπολογιστές Mac.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.