Χαμός στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Ανέβηκαν οι τόνοι για ακόμα μια φορά στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο ηθοποιός έφτασε στα δικαστήρια νωρίς το πρωί, συνοδεία αστυνομικών, και η διαδικασία συνεχίστηκε για πέμπτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Στο βήμα του μάρτυρα εξακολουθεί να βρίσκεται η πρώτη καταγγέλλουσα, που κατηγορεί τον ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η μάρτυρας εξετάστηκε από την Κική Πακιρτζίδου, εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη. Μάλιστα, κάποια στιγμή ανέβηκε η ένταση σε τέτοιο σημείο, που το δικαστήριο διέκοψε μέχρι να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν και οι δύο πλευρές. Στο μεταξύ, η δεύτερη καταγγέλλουσα, η οποία αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση της πρώτης, ξέσπασε σε κλάματα στον διάδρομο, καθώς η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη.

Δείτε ακόμα:  Eurovision 2022: Πού δίνουν τα στοιχήματα την Ελλάδα και την Αμάντα Γεωργιάδη

Τρία κακουργήματα

Όταν αντιλήφθηκε πως δεν θα κατέθετε ούτε χθες, το κορίτσι δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς. Αμέσως έσπευσαν στο πλευρό της η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, που ήταν για ακόμα μία ημέρα στο δικαστήριο για να υποστηρίξουν το σύνολο των κατηγοριών εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορουμένου για τρία κακουργήματα ηθοποιού, στη χθεσινή διαδικασία εισφέρθηκε στοιχείο που ανατρέπει έναν από τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιηθεί το στοιχείο αυτό. Πάντως, η εξέταση της πρώτης καταγγέλλουσας θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, όπου αναμένεται έπειτα από δυο τρεις ώρες να αρχίσει και η κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού τον Πέτρο Φιλιππίδη. Υπενθυμίζεται ότι από τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του ηθοποιού τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά βιασμό κατ’ εξακολούθηση που τελέστηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται ότι χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Δείτε ακόμα:  Ράντου: "Δεν ξέρω πώς του ήρθε, δεν πέταξα ποτέ καρέκλα στον Κιμούλη"

Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες είχε καταθέσει στην ανάκριση ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να τη δει για έναν ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα φέρεται ότι κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και έπειτα από τη συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.