Χαμός στον Μαραθώνα: “Ανίκανος ο Τσίρκας”, λέει ο Λιβαθινός – “Επιδίδεται σε λασπολογίες”, απαντά ο Δήμος

Μάχη ανακοινώσεων στον Μαραθώνα μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου και Επικεφαλής της “Συμμαχίας” Σπύρου Λιβαθινού και του Δήμου

Αρχικά είχαμε την ανακοίνωση του κ. Λιβαθινού που χαρακτηρίζει ως ανίκανο τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, με την  ανακοίνωση του Δήμου να απαντά πως αγαπημένο σπορ (μετά το ποδόσφαιρο) για τον κ. Λιβαθινό είναι η λασπολογία

Αναλυτικά ο κ. Λιβαθινός στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε:

Αγαπητοί συνδημότες του ιστορικού Δήμου Μαραθώνα,

Με αναρίθμητα δελτία τύπου και έγγραφα προσπαθήσαμε να θέσουμε υπόψιν του Δημάρχου κ. Τσίρκα και των δημοτών θέματα προτεραιότητας και να επισημάναμε λανθασμένες οικονομικές πρακτικές οι οποίες καθιστούν προβληματική την εύρυθμη λειτουργία του ενιαίου Δήμου Μαραθώνα.

Οι έμπειροι, πέραν των 20 ετών στα κοινά, αντιδήμαρχοι και ο εμπειρότατος δήμαρχος κ. Τσίρκας είναι τόσο ανίκανοι που δεν μπορούν να μοιράσουν σε δυο γαϊδούρια άχυρο.

Καταλογίζουμε:

• σωρεία απ’ ευθείας αναθέσεων (πάνω από 200)
• φιάσκο και οικονομικό σκάνδαλο χριστουγεννιάτικου στολισμού ετών 2021 και 2022
• μπαζώματα από «αγνώστους» σε περιοχές του Αγίου Ανδρέα στο ρέμα ΕΤΒΑ και σε όλο τον δήμο
• μαϊμού εισιτήρια στο μουσείο μαραθωνίου δρόμου,
• κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με περιττές ασφαλτοστρώσεις
• δημοτικά συμβούλια με τηλεδιασκέψεις για να μην τα παρακολουθούν οι δημότες
• παρατημένα στη τύχη τους σχολεία με τους γονείς να στέλνουν εξώδικα για τις ελλείψεις.

Είναι τόσο ανίκανοι που φτάσαμε στο σημείο οι δημότες να στερούνται ενός βασικού αγαθού Ζωής, του νερού, συχνές και χρονικά μεγάλες διακοπές παντού, στον Βαρνάβα, στο Γραμματικό, στον οικισμό Σέσι, και στην Νέα Μάκρη με τελευταία την διακοπή νερού σε μεγάλη έκταση της, για 7η συνεχόμενη μέρα.

Οι δημότες λένε το νερό νεράκι, γιατί οι διοικούντες, Τσίρκας και Κυπαρίσσης, δεν φρόντισαν να αντικαταστήσουν το απαρχαιωμένο δίκτυο, όπως θα έκανε κάθε σοβαρός και υπεύθυνος δήμαρχος και στη συνέχεια να στρώσουν με άσφαλτο τους δρόμους, αλλά πρώτα ασφαλτοστρώνουν και μετά ξηλώνουν για το αποχετευτικό και τις επισκευές του δικτύου ύδρευσης, δηλαδή κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, ταλαιπωρία δημοτών.

Ας αναρωτηθούν οι δημότες του Μαραθώνα, είναι ανίκανοι ή υπάρχει σκοπιμότητα.

Σπύρος Λιβαθινός
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Μαραθώνος
Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία»

Και η απάντηση του Δήμου Μαραθώνα 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας κ. Λιβαθινός επιδίδεται στο δεύτερο αγαπημένο του σπορ (μετά το ποδόσφαιρο), κατά πως φαίνεται: τη λασπολογία.

Κατ’ αρχάς να τονίσουμε για πολλοστή φορά ότι η οικονομική υγεία του Δήμου μας αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του και στα απολογιστικά στοιχεία που ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές και τις αρμόδιες αρχές. Για το γεγονός αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους υπηρεσιακούς μας φορείς που επιτελούν άοκνα το έργο και τα καθήκοντά τους. Ακόμα, ο κ. Λιβαθινός, επανέρχεται προφανώς μην έχοντας κάτι άλλο να πει, στα όσα στρεβλά και ανυπόστατα έχει ισχυριστεί κατά το παρελθόν και για τα οποία έχει λάβει τις τεκμηριωμένες απαντήσεις μας. Ας μην κουραζόμαστε άλλο, αλλά ας επιδιώξουμε την ουσία που φαίνεται ότι διαφεύγει από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου.

Οι περισσότερες υποδομές του Δήμου, οι δρόμοι, τα δίκτυα ύδρευσης και φωτισμού, τα σχολεία, ήταν κυριολεκτικά παρατημένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή στην οποία και μετείχε. Αγνοεί μήπως ο κ. Λιβαθινός τις ανεκτέλεστες χρηματοδοτήσεις, όπως για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων που επισπεύσαμε και ολοκληρώσαμε επί της θητείας μας; Μήπως μπορεί να φέρει στη μνήμη του ποια και πόσα έργα έγιναν πριν το Σεπτέμβριο του 2019 για ασφαλτοστρώσεις, νέα δίκτυα ύδρευσης, οδοφωτισμό και συντηρήσεις σχολείων; Πόσες πιστοποιημένες παιδικές χαρές παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή; Τι έκανε για το κέντρο προβολής του Μαραθωνίου Δρόμου, ή για την υλοποίηση των πράξεων εφαρμογής;

Πραγματικά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και τα νέα έργα πολύ συχνά επιφέρουν ταλαιπωρία και δυσκολίες στην καθημερινότητά μας. Όμως δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις, ούτε θα σταματήσουμε να λύνουμε τα προβλήματα των κατοίκων και συμπολιτών μας. Κυρίως όμως δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για το όραμά μας. Η ανάπτυξη χρειάζεται υποδομές, περιβαλλοντική ευαισθησία και δουλειά με υπομονή και επιμονή. Μακάρι κ. Λιβαθινέ, να είχατε επιλύσει κάποιο από τα προβλήματα αυτά επί της θητείας σας στη διοίκηση Ψινάκη, ώστε οι συμπολίτες μας να αντιμετώπιζαν λιγότερη ταλαιπωρία σήμερα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.