Χάπι Pfizer: Η μοναδική σοβαρή παρενέργεια που φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι

Χθες ήταν μια από τις πιο σημαντικές μέρες στη μάχη της ανθρωπότητας με τον αόρατο εχθρό του κορoνοϊού. Η ανακοίνωση της Pfizer για το χάπι με σχεδόν 90% αποτελεσματικότητα αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού και δημιουργεί νέα δεδομένα.

Κι ενώ με τα έως τώρα στοιχεία δεν έχει γίνει γνωστή κάποια σοβαρή παρενέργεια από τις κλινικές δοκιμές του χαπιού υπάρχει μια άλλη που προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους.

Φοβούνται λοιπόν ότι οι αρνητές του εμβολίου θα βρουν ένα ακόμα πάτημα για να μην κάνουν και το πιο σημαντικό, ότι πολλοί απ’ όσους είναι να κάνουν την ενισχυτική δόση θα πιστέψουν ότι είναι ασφαλείς πλέον με το χάπι και θα την αμελήσουν.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό γι’ αυτό και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά έσπευσε να το ξεκαθαρίσει: «Το χάπι μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού. Αυτό το φάρμακο θα αλλάξει την κατάσταση. Θα σώσει εκατομμύρια ζωές, έχει τη δυναμική να το κάνει. Όμως το γεγονός ότι υπάρχει μία θεραπεία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αυτός είναι λόγος να μην κάνουμε το εμβόλιο.

Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο» σημείωσε προσθέτοντας πως εξίσου σημαντικές είναι οι ενισχυτικές δόσεις, καθώς χωρίς αυτές δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βγούμε από τον κύκλο της πανδημίας.

instanews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.