Χαρδαλιάς: Χωρίς κάλαντα τις γιορτές – Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γιορτάσει η κοινότητα φέτος τα Χριστούγεννα έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τρίτης (22/12) από το Υπουργείο Υγείας.

«Βρισκόμαστε μερικές μέρες πριν από τα Χριστούγεννα» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε ποια περιοριστικά μέτρα βρίσκονται σε ισχύ ως μέτρο για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού και έδωσε διευκρινίσεις.

«Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μη βρεθούμε μετά με έξαρση» τόνισε και προειδοποίησε πως θα υπάρχουν σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας και των ελεγκτικών οργανισμών ενώ ξεκαθάρισε πως τα παιδιά δεν θα βγουν να πουν τα κάλαντα. Έως 9 άτομα και έως 2 οικογένειες τα ρεβεγιόν. Η απαγόρευση κυκλοφορίας 10 το βράδυ έως 5 το πρωί θα ισχύει κανονικά όλες τις γιορτινές μέρες».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στις Θείες Λειτουργίες που θα πραγματοποιηθούν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και στα Θεοφάνεια, με ανώτατο όριο πιστών τα 25 άτομα, που μπορεί να γίνουν 50 άτομα για τις Μητροπόλεις.

Δείτε ακόμα:  Απίστευτο περιστατικό: Διευθύντρια σχολείου δάγκωσε 11χρονο μαθητή ΑΜΕΑ! (φωτό)

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ειδικά στους ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο, τονίζοντας την υποχρεωτική καραντίνα για 10 μέρες. Ειδικά στην Κοζάνη, έγινε γνωστό ότι υπάρχουν 367 ενεργά κρούσματα. Στη Δυτική Αττική, δεν φαίνεται να υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Στον Ασπρόπυργο 179, στην Ελευσίνα 78 και 25 στην Μάνδρα, είναι τα ενεργά κρούσματα.

Καταφατική απάντηση έδωσε ο κ. Χαρδαλιάς στο ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, εάν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν.

newsbeast.gr, lawandorder.gr