Χαρδαλιάς: «Fake news η δήθεν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα»

Το λόγο μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό πήρε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς που έκανε λόγο για «ειδική» μέρα, καθώς τη Δευτέρα (4/5) χαλάρωσαν μετά από έξι εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Νωρίτερα ο καθηγητής κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε μόλις 6 νέα κρούσματα και 2 θανάτους στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 146.

«Σήμερα αφήσαμε πίσω μας 42 μέρες πρωτόγνωρης προσπάθειας. Η νέα φάση έχει νέες προκλήσεις. Η νέα διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά. Ο ιός είναι ακόμη εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο.Θα έχουμε και νέα κρούσματα και νέες απώλειες. Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε μέχρι τώρα» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Συνεχίζοντας τόνισε: «Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε για την κυκλοφορία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, αυτά είναι fake news. Υπάρχουν απλώς συστάσεις. Μπήκαμε σε νέο στάδιο, κάναμε το επόμενο βήμα, αλλά ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη».

Δείτε ακόμα:  Νέο επίδομα θέρμανσης: Αυξημένο κατά 20% – Αναλυτικά τα ποσά που θα λάβουν το Δεκέμβριο τα νοικοκυριά

newsit.gr