Χαρδαλιάς: «Μόνο καθήμενοι στα κέντρα διασκέδασης από την Πέμπτη»

Αποκλειστικά καθήμενοι θα είναι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου οι θαμώνες των χώρων εστίασης και διασκέδασης όπως τα μπαρ και τα κλαμπ μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης (6/7) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Οι κανόνες χωρητικότητας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι αυτά που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως είπε. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε επίσης πως όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων, καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει κύρωση για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «το έκτακτο αυτό μέτρο έχει σαν στόχο να περιορίσει τη μεταδοτικότητα του ιού στις νεότερες ηλικίες και να περάσουμε όλοι ένα πιο ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι, στέλνοντας τριπλό μήνυμα στους πολίτες λέγοντας: «εμβολιαστείτε άμεσα, οι νεότεροι προστατέψτε γονείς και συγγενείς σας που δεν έχουν εμβολιαστεί και κάντε συχνά τεστ πριν από κάθε δραστηριότητα».

agrafto.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.