Χαρδαλιάς: «Σταθερή η κατάσταση στην Αττική»

Ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό σήμερα (20/10) και μετά τον λοιμωξιολόγο Γκίκα Μαγιορκίνη, το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας αρχικά μια αναφορά στατιστικών στοιχείων για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, ο Ν. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η ροή των κρουσμάτων από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης. «Όσο αξιόπιστα και αποτελεσματικά και αν ήταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να επανέλθουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα».

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Ξεχάστε τις… άσπρες ημέρες – Η ανησυχητική πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού

Ο κ. Χαρδαλιάς απευθύνθηκε και στους κατοίκους Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Καστοριάς. «Η Θεσσαλονίκη με 652 ενεργά κρούσματα βρίσκεται στο επίπεδο 2 επιτήρησης, ενώ τα Ιωάννινα και η Καστοριά είναι στο επίπεδο 3 επιτήρησης». Όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη αύριο γι’ αυτές τις περιοχές.

Για την Αττική ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμα σταθερή. Απέφυγε πάντως να ασχοληθεί με εξειδικευμένες περιοχές. Είπε πάντως ότι ο Κεντρικός Τομέας είναι επιβαρυμένος, ενώ σταθερά πηγαίνει ο Δυτικός Τομέας. «Η Αττική δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου όμως και των ειδικών χαρακτηριστικών που διέπουν την μητροπολιτική Αθήνα, μας απασχολεί το θέμα».

Δείτε ακόμα:  Μερική άρση μέτρων εν μέσω lockdown - Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

«Ο μέσος όρος των κρουσμάτων της Θεσσαλονίκης χθες, ήταν 30 ετών και της Αθήνας ήταν 33 ετών. Άρα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί».

«Όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. «Το κράτος κάνει αυτό που πρέπει, την ώρα που πρέπει. Όλοι όμως έχουμε ευθύνη για την εφαρμογή των μέτρων».

Επιπλέον αναφέρθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που δείχνουν να… κινούνται προς τα “κόκκινα”, ενώ τόνισε πως την Τετάρτη, 21.10.2020, θα μεταβεί στην Καστοριά.

Δείτε ακόμα:  Φρίκη: Κυκλοφορούσε γυμνός στους δρόμους με το κομμένο κεφάλι του πατέρα του! (φωτό)

lawandorder.gr