Χειροπέδες σε συμμορίες πιτσιρικάδων με… εμπειρία στις κλοπές

Πληθαίνουν καθημερινά τα κρούσματα εγκληματικότητας στην Πάτρα, με δράστες ανήλικα παιδιά ακόμη και μικρής ηλικίας, με τους αστυνομικούς της Ασφαλείας να μην προλαβαίνουν να σχηματίζουν δικογραφίες και να παραπέμπουν στην δικαιοσύνη και τους γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί εξιχνίασαν μέσα σε ένα 24ωρο δυο υποθέσεις με ληστείες και κλοπές, στις οποίες εμπλέκονται ανήλικοι. Στην πρώτη από αυτές, συνέλαβαν δύο πιτσιρικάδες ηλικίας 13 και 14 χρόνων, σε βάρος των οποίων ο ανακριτής Πρωτοδικών Πατρών είχε εκδώσει διάταξη ζητώντας τη σύλληψή τους για ληστεία! Οι δυο ανήλικοι είχαν επιτεθεί στις 28 Απριλίου σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, την είχαν χτυπήσει και είχαν αρπάξει το πορτοφόλι της, που είχε μέσα όλα κι όλα 30 ευρώ!

Την ίδια ώρα, εξιχνιάστηκε η δράση ενός άλλου «δίδυμου» ανήλικων, οι οποίοι από τις 6 Νοεμβρίου του 2021 ως τις 21 Σεπτεμβρίου φέτος, είχαν κλέψει έξι μοτοσικλέτες και είχαν διαρρήξει μια επιχείρηση στην Πάτρα. Αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν από τις έρευνες τους, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους δράστες ηλικίας 17 και 15 χρόνων και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.