Χελώνα δίνει μάχη με καρχαρία και… κερδίζει! Εντυπωσιακό βίντεο!

Ένα βίντεο καταγράφει τη μάχη που δίνει μια χελώνα με έναν καρχαρία στη θάλασσα κοντά σε μια απομονωμένη παραλία στη Δυτική Αυστραλία. Ο επαγγελματίας drone operator Jack Garnett δήλωσε στο Storyful ότι κατέγραψε τις εντυπωσιακές εικόνες τις τελευταίες ημέρες των οικογενειακών διακοπών στην ακτή Winderabandi.

Τα τρία παιδιά του είχαν δει από πριν τη χελώνα την οποία αποκαλούσαν χαϊδευτικά «Κύριο χελώνα».

«Την τελευταία μας μέρα στο Winderabandi, τα κορίτσια είδαν κάποιες ασυνήθιστες πιτσιλιές νερού 50 μέτρα από την ακτογραμμή και το drone στάλθηκε για να το ερευνήσει. Αρχικά είπα στα παιδιά να μην παρακολουθήσουν τη σύνδεση του βίντεο από το drone, καθώς φαινόταν ότι ένας μεγάλος καρχαρίας τίγρης τριών μέτρων κυνηγούσε τη χελώνα για να κατασπαράξει τον Κύριο Χελώνα».

Η χελώνα, ωστόσο, χρησιμοποίησε το καβούκι της και κατάφερε να ξεφύγει αρκετές φορές πάνω από τον καρχαρία, για να αποφύγει την επίθεση.

«Τα επόμενα 10 περίπου λεπτά, η οικογένειά μας έμεινε πραγματικά έκπληκτη καθώς μαζευτήκαμε γύρω από την οθόνη και παρακολουθήσαμε εκστασιασμένοι τη μεγάλη μάχη μεταξύ της χελώνας και του καρχαρία τίγρη», δήλωσε ο Garnett.

Τελικά, η χελώνα δάγκωσε την ουρά του καρχαρία, κάτι που τον έκανε να κολυμπήσει μακριά.

«Ένα και μόνο λάθος της χελώνας θα σήμαινε απώλεια άκρων ή και θανατηφόρο δάγκωμα», είπε ο. «Ήταν εκπληκτικό να τον βλέπουμε να κολυμπάει με μεγάλη δύναμη κατά μήκος της ακτής».

Ο Garnett έδειξε το βίντεο σε θαλάσσιους βιολόγους, οι οποίοι αναγνώρισαν την εφευρετικότητα της χελώνας ως «γνωστή συμπεριφορά» για το είδος της. Οι ειδικοί ανέφεραν ακόμη ότι η χελώνα είναι θηλυκή με βάση το σχήμα της ουράς της, σημειώνοντας ότι η ταχύτητα και η κινητικότητά της της έδωσαν πλεονέκτημα στη μάχη.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.