«Χορεύει» ο Κορινθιακός – 33 σεισμικές δονήσεις σε 12 ώρες!

Ακόμη ένα 24ωρο με τον Κορινθιακό Κόλπο να δονείται από σεισμικές δονήσεις. Μάλιστα, χθες το βράδυ ακόμη ένας ισχυρός σεισμός της τάξεως των 3,7 Ρίχτερ ταρακούνησε το Ξυλόκαστρο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα τις τελευταίες 12 ώρες σημειώθηκαν 33 σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό, οι οποίες κυμαίνονται από 1,2 Ρίχτερ έως και 3,7.

Όπως θα δείτε στον χάρτη, οι δονήσεις σχηματίζουν ένα «σμήνος».

 

Ο νέος σεισμός των 3,7 ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον Κορινθιακό και συγκεκριμένα 13 Χλμ. ΒΒΑ του Ξυλοκάστρου και 16 Χλμ. ΝΝΔ απο το Κυριάκι Βοιωτίας.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 18,4χλμ, και εντάσσεται στην ίδια περιοχή που το τελευταίο διάστημα έχουμε αλλεπάλληλες δονήσεις.

 

Για το φαινόμενο στον Κορινθιακό ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε μία ανάρτηση το πρωί στο Facebook, τονίζοντας πως πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, καθώς όταν τα μεγέθη των σεισμών μεγαλώνουν, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος.

«Νέοι σεισμοί μεγεθών 3,4 και 3,8 τη νύχτα στον Κορινθιακό κολπο στα βορειοανατολικά του Ξυλοκάστρου. Όταν η σεσμική δράση επιμένει επί μέρες, και όταν τα μεγέθη μεγαλώνουν, όπως τώρα, τότε ανεβαίνει το επίπεδο κινδύνου. Χρήσιμο θα ήταν να συνεδριάσει η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου»

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.