Το tattoo που με “σημάδεψε” (φωτό)

Η χθεσινή καινούρια εμπειρία ήταν πιο ξεχωριστή από τις άλλες του τελευταίου χρονικού διαστήματος που έχω βιώσει, καθώς πέρα από την μνήμη μου, θα μείνει χαραγμένη και στο σώμα μου. Και μπορεί αρκετές φορές να χρησιμοποιώ την μεταφορική έννοια κάποιων λέξεων στα κείμενα μου, όμως αυτή την φορά κυριολεκτώ.

Στο συγκεκριμένο κείμενο θα αναφερθώ στο πρώτο τατουάζ που έκανα, αλλά δεν θα μείνω σε αυτό καθαυτό το γεγονός, γιατί στο κάτω-κάτω ποιος νοιάζεται τι κάνει και τι δεν κάνει ο καθένας. Αυτό που θέλω να μοιραστώ είναι ο σκοπός που έγινε και η εκδήλωση που έλαβε μέρος, η οποία πιστεύω πρέπει να μαθευτεί. Ας προχωρήσουμε,λοιπόν, παρακάτω για να σας εξηγήσω.

Πριν λίγο καιρό, ως ακόλουθος ποικίλων σελίδων στο facebook μερικές εκ των οποίων αφορούν τον χώρο του τατουάζ, διάβασα για μία εκδήλωση που θα λάμβανε μέρος στις 13 Δεκεμβρίου στον χώρο του «DarkSide Tattoo Society» στο Χαλάνδρι όπου σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Make a wish (Κάνε – μία – ευχή – Ελλάδος)» θα έκαναν την συγκεκριμένη ημέρα τατουάζ για καλό σκοπό. Αυτές οι δύο φράσεις ήταν αρκετές για μένα, ώστε να μου τραβήξουν την προσοχή και να ψάξω παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Δείτε ακόμα:  Αλμυρά pancakes για τέλειο πρωινό

Όπως διάβασα στην σελίδα της εκδήλωσης, η πράξη αυτή έχει το εξής σκεπτικό: για μία ημέρα (12:00 – 20:00) οχτώ καλλιτέχνες τατουάζ θα υποδέχονταν το κοινό που θα ήθελε να βοηθήσει να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη μέσω δωρεάς, με ένα χρηματικό αντίτιμο των 20 ευρώ, και παράλληλα να «χτυπήσει» πάνω του ένα από τα διαθέσιμα σχέδια αστεριών που είχαν ετοιμάσει οι καλλιτέχνες ως αντάλλαγμα της πράξης αυτής.

Προσωπικά αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτό τον σκοπό, γιατί πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί μία απρόσμενη βοήθεια από ανθρώπους που δεν γνώριζα (και θα αναφερθώ σε άλλο κείμενο), τους οποίους ευχαριστώ πάρα πολύ -και μέσα από εδώ- για άλλη μία φορά, και μου θύμισαν ότι υπάρχει ανθρωπιά και ελπίδα και πόσο ωραίο συναίσθημα είναι να προσφέρεις βοήθεια στον συνάνθρωπο σου.

Δείτε ακόμα:  Αλμυρά pancakes για τέλειο πρωινό

Παράλληλα, για να ομολογήσω πλήρως το σκεπτικό μου, αυτή η πράξη συμπεριλάμβανε και την εμπειρία του τατουάζ που πάντα ήθελα να βιώσω και δεν είχα τολμήσει, και τι καλύτερο από το να βοηθάς και να «χτυπάς» τατουάζ ταυτόχρονα. Το κέρδος είναι πολλαπλό. Επίσης,σημαντικός λόγος για μένα είναι ότι το τατουάζ αυτό, όποτε το κοιτώ, θέλω να μου θυμίζει την βοήθεια που δέχτηκα και πιο πολύ να μου υπενθυμίζει να προσφέρω βοήθεια όπου μπορώ, γιατί το ξεχνώ μέσα στην καθημερινότητα.

Αυτό που έκανε όμως ξεχωριστή την χθεσινή εκδήλωση ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που κατέφτανε συνεχώς καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης για να βοηθήσει, με το πιο αξιοπρόσεκτο για μένα να είναι το γεγονός ότι είδα να συμμετέχει πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, από νέο κόσμο μέχρι ηλικιωμένες κυρίες αλλά και ανθρώπους όπως εγώ που κάναμε τατουάζ για πρώτη φορά στην ζωή μας, όλοι κάτω από την ιδέα του καλού σκοπού. Να τονίσω ότι η διοργάνωση από τον χώρο του «DarkSide Tattoo Society» ήταν εξαιρετική, το προσωπικό ευγενέστατο και με την βοήθεια χορηγιών που είχαν εξασφαλίσει πρόσφεραν πίτσες και μηλίτη σε όλους κατά την παραμονή τους στον χώρο.

Δείτε ακόμα:  Αλμυρά pancakes για τέλειο πρωινό

Αν κάποιος στεκόταν απέναντι από το μαγαζί θα έβλεπε, ότι ο καθένας έφευγε με ένα χαμόγελο από την βοήθεια που πρόσφερε, κοιτάζοντας με ενθουσιασμό το καινούριο τατουάζ που είχε επάνω του. Τέτοιες εκδηλώσεις με κάνουν να σκεφτώ ότι υπάρχει ελπίδα και ότι όταν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες ο κόσμος είναι εκεί για να ανταποκριθεί. Ας πράξει, λοιπόν, ο καθένας, αλλά και όλοι μαζί, ό,τι δύναται ώστε να προσφέρουμε βοήθεια κάνοντας λίγο καλύτερο ή έστω πιο υποφερτό τον κόσμο γύρω μας.

Υ.Γ. 1 Στο πλευρό μου σε αυτή την εμπειρία ήταν ο φίλος μου ο Γιάννης, ο οποίος απάντησε αμέσως θετικά στο κάλεσμά μου και σταθήκαμε μαζί τις δύο ώρες που παραμείναμε στην εκδήλωση για να υλοποιήσουμε τον σκοπό μας και τον ευχαριστώ.

Χρήστος Ιωάννου

Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ