Χρ. Τσεμπέρης για την επέτειο της 21ης Απριλίου: Να μην επιτρέψουμε σε Ελλάδα & Ευρώπη να ξαναζήσει το σκοτάδι του φασισμού, του μίσους και της βιας

Πέρασε πάνω από μισός αιώνας από το ξημέρωμα εκείνο που οι ερπύστριες των τανκς καθοδηγούμενες από τα ανδρείκελα των φασιστών της χούντας έριχναν χώρα και λαό στο πιο βαθύ, βάρβαρο, αιματοβαμμένο, ανελεύθερο σκοτάδι, με κατάληξη την εθνική προδοσία της Κύπρου.

Την ώρα που ο φασισμός και ο νεοναζισμός σηκώνουν απειλητικά κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη με κηρύγματα μίσους, ξενοφοβίας και ρατσισμού, βίας και απειλών, σαρώνοντας κοινωνίες ολόκληρες, είναι υποχρέωση όλων μας και καθενός ξεχωριστά να μην επιτρέψουμε την κυριαρχία της λήθης, ή της αδιαφορίας.

Δείτε ακόμα:  Παναγιώτης Δρίβας: Ρατσισμός είναι το εγώ μας

Είναι θέμα Δημοκρατίας, Ελευθερίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι σε αυτούς που πάλεψαν, χάθηκαν, άντεξαν ή δεν άντεξαν, αλλά αντιστάθηκαν στο «τέρας». Δεν κρύφτηκαν κάνοντας βολικά ότι δεν καταλαβαίνουν.

Έτσι και σήμερα, δεν γίνεται να κάνουμε άλλο ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Η μνήμη των κολαστηρίων, η ταράτσα του ΕΑΤ ΕΣΑ, τα βασανιστήρια, ο τρόμος, η εικόνα του Σπ. Μουστακλή, οφείλουν να μας θυμίζουν διαρκώς το αληθινό πρόσωπο του φασισμού , και εκείνους που τόλμησαν να σταθούν απέναντι στο μίσος και τη βία του. Τώρα είναι η σειρά μας να βγούμε μπροστά και να μην επιτρέψουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη να ξαναζήσει το σκοτάδι του μίσους και της βίας.

Δείτε ακόμα:  Παναγιώτης Δρίβας: Ρατσισμός είναι το εγώ μας

Σήμερα που νοσταλγοί, φασίστες και νεοναζί καμώνονται το νέο , δηλητηριάζοντας με μίσος την κοινωνία, η μνήμη είναι χρέος μας να υπερνικήσει τη λήθη και όλοι μαζί να πούμε αποφασιστικά :

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Χρήστος Τσεμπέρης

Επικεφαλής Συμμαχίας Ενεργών Πολιτών