Χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο Ραφήνας- Πικερμίου


Επιστολή απέστειλε στο irafina.gr, o Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Λυκείου Ραφήνας Μηνάς Δ. Βασιλειάδης, σχετικά με την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην οποία αναφέρει τα εξής:


Δεν θα αναλωθώ σε μακροσκελείς αναλύσεις, ώστε να μην κουράσω τον αναγνώστη. Το μόνο που επιθυμώ είναι να αναδείξω ένα θέμα το οποίον δεν έχει λάβει της προσοχής που του αξίζει.

Όταν κατασκευάστηκε το συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Ραφήνας, συγχρόνως κατασκευάστηκε και το κλειστό γυμναστήριο το οποίον σχεδόν εφάπτεται με το σχολείο. Από τότε που τοποθετήθηκα οργανικώς στο Λύκειο το 2006, επί δημαρχίας Ανδρέα Κεχαγιόγλου, προφορικώς αλλά και εγγράφως, είχα αιτηθεί την χρήση του κλειστού γυμναστηρίου από τους μαθητές τα πρωϊνά για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής κατά την διάρκεια χειμώνα κυρίως, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ακατάλληλες για την διεξαγωγή του μαθήματος της Φ.Α. έξω στο προαύλιο. Τις ίδιες ενέργειες έπραξα τουλάχιστον μία φορά και με τις επόμενες Δημοτικές Αρχές. Το μόνο που εισέπραξα ήταν κάποια λογικοφανή επιχειρήματα, αγνοώντας ότι το αίτημά μου δεν είχε σκοπό το προσωπικό μου όφελος, αλλά των παιδιών, των παιδιών μας. Το κλειστό γυμναστήριο ανοίγει τα πρωϊνα από τις 08:30-12:30 για την εκγύμναση ανά μία ώρα, ενηλίκων γυναικών δέκα (10) περίπου τον αριθμό.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας-αναγνώστης: "Είναι ντροπή αυτό το θέατρο του παραλόγου που γίνεται στον Σχινιά"

Όλο το κλειστό γυμναστήριο αποκλειστικώς για δέκα ενήλικες γυναίκες οι οποίες να επισημάνω, όλες καταφθάνουν με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα. Σε όσους λογικά σκεπτόμενους το έχω αναφέρει, αδυνατούν να το καταλάβουν. Η πλειονότης των κλειστών γυμναστηρίων τα οποία είναι κατασκευασμένα όπως και της Ραφήνας, δίπλα στα σχολεία, δίνουν πρώτα από όλα την προτεραιότητα στους μαθητές των όμορων σχολικών συγκροτημάτων κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου και μετά την χρήση του σε ομάδες ή οποιονδήποτε άλλο.

Δείτε ακόμα:  Προσοχή! Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί για αύριο Παρασκευή (14/8), η Πολιτική Προστασία Ραφήνας

Στην πόλη μας υπάρχει αυτό το παράδοξο, ή είναι άλλοι οι λόγοι για τους οποίους οι Δημοτικές Αρχές δεν υποστηρίζουν, όπως οφείλουν σε λογικά πλαίσια, τους μαθητές/μαθήτριες.
Δημοσιοποιώντας το θέμα αυτό δεν σκοπεύω σε καμμία περίπτωση να ρίξω ευθύνες σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά απλώς να θέσω το θέμα στην βάσανο της κριτικής και να εκφράσω με αυτό τον τρόπο την ανάγκη να

στηρίζουν οι έχοντες την εξουσία, τη νέα γενιά, το μέλλον μας.

Δείτε ακόμα:  Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Ο υπογράφων

Μηνάς Δ. Βασιλειάδης
Καθ.Φυσικής Αγωγής Λυκείου Ραφήνας