Ήμουν κι εγώ στο BurgerFest στο Γκάζι!

Αφήνοντας ένα κενό τριών ημερών, ώστε να επεξεργαστούμε την εμπειρία του BurgerFest, αλλά κυρίως να χωνέψουμε αυτά που φάγαμε εκεί, νιώθω έτοιμος να γράψω για την εμπειρία του φεστιβάλ που έλαβε μέρος για δύο διαδοχικά τριήμερα (13-15/9, 20-22/9) στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ στο Γκάζι.

Ας πιάσουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Το Σάββατο αποφασίσαμε με την παρέα ότι είχε έρθει η ώρα να επισκεφτούμε και εμείς το φεστιβάλ που κάθε χρόνο ακούμε αλλά δεν είχαμε καταφέρει ακόμα να δούμε από κοντά.

Το σκηνικό συνωμοτούσε ότι θα περάσουμε καλά, ήδη από την στιγμή που παρκάραμε το αμάξι. Ηλιόλουστο μεσημέρι, θέα Ακρόπολη στα αριστερά μας καθώς περπατούσαμε, και στον αέρα να πλανάται η μεθυστική μυρωδιά που έβγαινε από τον χώρο του φεστιβάλ, οδηγώντας μας κατευθείαν στην είσοδο.

Εκεί υπήρχαν τρεις χωριστοί διάδρομοι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, όπου ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής των πέντε ευρώ του εισιτηρίου, ακολουθούσες και την αντίστοιχη γραμμή για να εισέλθεις. Επίσης, με την επίδειξη του εισιτηρίου σου στο χώρο του μπαρ, έπαιρνες δωρεάν μία μπύρα ή ένα αναψυκτικό.

Στο κέντρο του χώρου κρεμόταν ένα τεράστιο διακοσμητικό μπέργκερ για να σου διώξει την παραμικρή αμφιβολία και να επιβεβαιώσει ότι είσαι ακριβώς στο σωστό μέρος. Στην αριστερή πλευρά, καθώς περπατούσαμε, βρισκόταν σε παράταξη τα μαγαζιά με τα μπέργκερ που αποτελούσαν το κυρίως θέμα του φεστιβάλ, στα οποία μπορούσες να βρεις από το κλασσικό μπέργκερ, vegan επιλογές, καθώς και το νεοεισερχόμενο beyondthemeat όπου μπορείς να γευτείς επιλογές όπως μπιφτέκι και κοτόπουλο ίδιο στο σχήμα, στην όψη, στην γεύση μόνο που το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι όλα προέρχονται από φυτικά υποκατάστατα του κρέατος. Το μάτι φυσικά έπεσε και στο μαγαζί «BigKahuna»όπου μπορούσε κανείς να γευτεί πιάτα με κρέας από στρουθοκάμηλο αλλά και (εδώ είναι η μεγάλη έκπληξη) από κρέας κροκόδειλου.

Στην απέναντι μεριά οι διοργανωτές είχαν φροντίσει και για το επιδόρπιο του κάθε επισκέπτη, καθώς μετά το μπέργκερ τι καλύτερο από ένα γλυκό είτε αυτό είναι ένα παγωτό χωνάκι, μπουκιές βάφλας, λαχταριστή καμινάδα με παγωτό μηχανής ή γλυκό μπέργκερ όπως ακριβώς ταίριαζε στο κλίμα της γιορτής. Στο βάθος υπήρχε dj που είχε αναλάβει το μουσικό κομμάτι καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ έλαβαν μέρος (τις πιο βραδινές ώρες κυρίως) ζωντανές εμφανίσεις.

Αφού λοιπόν περιηγηθήκαμε στον χώρο και ρίξαμε μία ματιά στα μαγαζιά, αλλά κυρίως στα μενού και στο τι είχε το καθένα να μας προσφέρει, αρχίσαμε να καταστρώνουμε το σχέδιο δράσης μας μαζί με τον κουμπάρο και συμπολεμιστή στην μάσα, Βαγγέλη.

Το σχέδιο περιλάμβανε δοκιμή κάποιου ξεχωριστού μπέργκερ για κυρίως πιάτο και αργότερα επιβαλλόταν η επιλογή του γλυκού σαν φυσικό επακόλουθο, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, πάντα υπάρχει χώρος για γλυκό στο στομάχι ανεξαρτήτως της ποσότητας που έχεις φάει. Με συνοπτικές διαδικασίες ήρθαν στα χέρια μας τα πολυπόθητα μπέργκερ, όπου η επιλογή τους μας δικαίωσε απολύτως και το οποίο είχε μέσα τα εξής: χοιρινή μπριζόλα, πανσέτα, μπέικον, μοτσαρέλα, σως και τσιπς πατάτας και όλα αυτά ανάμεσα σε δύο αφράτα σκορδοβουτυρωμένα ψωμάκια.

Ακόμα το σκέφτομαι και έρχεται η γεύση τους στο στόμα μου. Συνοδέψαμε το γεύμα μας με ένα δροσιστικό αναψυκτικό, σκεπτόμενοι ήδη το δεύτερο μέρος του σχεδίου μας. Με την ίδια αποφασιστικότητα και ταχύτητα φτάσαμε μπροστά στα γλυκά και παραγγείλαμε μπουκιές βάφλας με κομμάτια μπουένο και παγωτό μαζί με ένα Paninigelato όπως ονομαζόταν το γλυκό μπέργκερ που πρόσφεραν. Χωρίς περιττά λόγια και τα δύο ήταν υπέροχα.

Όταν έφτασε η ώρα της αναχώρησης, ο Βαγγέλης αντί για τον συνηθισμένο καφέ που επιλέγει κανείς για συντροφιά στον δρόμο του γυρισμού, ήρθε κρατώντας περήφανα ένα τεράστιο μιλκσέικ με τα μισά υλικά του μαγαζιού πάνω. Θα το έπινε και ας ήταν η καταδίκη του όπως μας δήλωσε καθώς σηκωνόμασταν για να φύγουμε.

Πριν φτάσουμε στην έξοδο η Frezyderm, μία από τις χορηγούς της διοργάνωσης φρόντισε και για την στοματική μας υγιεινή, καθώς μας πρόσφεραν δείγματα οδοντόκρεμας μετά απ’ όλα αυτά που είχαμε καταναλώσει. Όπως καταλαβαίνετε το φεστιβάλ είχε προβλέψει για κάθετι που περιλαμβάνει το πριν και το μετά του φαγητού.

Στην διαδρομή μέχρι το αμάξι κάναμε τον απολογισμό της ημέρας και καταλήξαμε ομόφωνα ότι η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία γιατί είδαμε κόσμο, ακούσαμε μουσική και κυρίως γευτήκαμε καινούριες γεύσεις σε μία ολοκληρωμένη καινούρια για εμάς εμπειρία. Είναι ένα event που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του κοινού και αξίζει να περάσετε και εσείς μία βόλτα όταν θα βρεθεί και πάλι κοντά μας. Εμάς θα μας βρείτε εκεί σίγουρα και την επόμενη χρονιά.

Να είστε όλοι καλά και καλές απολαύσεις.
Χρήστος Ιωάννου

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.