Χρήστος Τσεμπέρης: Ο λαϊκισμός πάνω σε μια τραγωδία, και τα… τζούφια “σκάνδαλα”

Και ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι στη δίνη «ειδήσεων», δηλώσεων και υπονοουμένων από τινές εκ των πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής της πόλης μας, άλλοτε κρυφίως και δι’ αντιπροσώπων (φιλικών και στα όρια της υπαλληλίας ενίοτε), άλλοτε με όνομα κι επώνυμο.

Αχός βαρύς ακούστηκε, πολλά τουφέκια πέσαν για την ανάθεση, ως υπονοούμενα φυσικά, κατασκευή και λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού για τα παιδιά μας, χωρίς βεβαίως ΚΑΝΕΙΣ από τους «ανησυχούντες – διαρροείς» να βγάλει κιχ επισήμως. Κάτι λιανοντούφεκα και μέχρι εκεί. Κουβέντα να γίνεται. Σύνηθες.

Στέλεχος προηγουμένων δημοτικών διοικήσεων μάλιστα, με θέση ευθύνης κάποτε, ξεχασμένος σήμερα και επί χρόνια…τέως ψχ, θεώρησε ότι βρήκε πεδίον δόξης λαμπρόν επιτιθέμενος στην επιλογή της δημιουργίας και λειτουργίας του περιβόητου χωριού, σπεκουλάροντας παράλληλα στον πόνο και το αληθινό δράμα των πυροπαθών συμπολιτών μας. «Με 21 χιλ ευρώ φτιάχνεται ένα σπίτι πυροπαθούς» είπε… εμβριθώς και εμφανώς ικανοποιημένος και παράλληλα στηλίτευσε και τις δαπάνες στολισμού κλπ των περιοχών του δήμου, αθροίζοντας ως διαφορετικά ποσά την ίδια απόφαση. Ούτε κωδικούς δεν έχουν μάθει να διαβάζουν. Λαϊκισμός πάνω σε μια τραγωδία.

Δείτε ακόμα:  Παναγιώτης Δρίβας: Ρατσισμός είναι το εγώ μας

Η οργισμένη, σκληρή και αναλυτικότατη ανακοίνωση του ΔΟΠΑΠ προς τους πολίτες, έκλεισε στόματα πριν καν τολμήσουν να ανοίξουν επισήμως σκορπώντας ατεκμηρίωτες σκιές δεξιά κι αριστερά. «Ακούω κούφια τα τουφέκια» που λέγανε παλιά…

Δεν είναι ίσως καθόλου τυχαίο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στο ΔΣ πήρε εμφανή απόσταση από τον κυκεώνα των «ψιθύρων και των ψιθυριστών» , αποφεύγοντας να εμπλακεί στην, δια της πλαγίου προσπάθεια, δημιουργίας «θέματος».

Την ίδια στιγμή τεχνοκράτης, σοβαρός κατά τεκμήριο, «ακομμάτιστος» υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης μας, βγήκε διαμαρτυρόμενος λέει, γιατί μεταξύ άλλων πολλών δεν ξέρει πού πάνε οι δωρεές εταιρειών και ιδιωτών αρωγών στην προσπάθεια για ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας και άκουσον άκουσον δεν περνάνε καν από Οικονομική Επιτροπή. Η καταγγελία είναι δημόσια και επώνυμα διατυπωμένη.

Δείτε ακόμα:  Παναγιώτης Δρίβας: Ρατσισμός είναι το εγώ μας

Καραμπινάτο σκάνδαλο, σκέφτηκα μόλις τον άκουσα, κι έσπευσα να αναζητήσω στοιχεία στη Διαύγεια. Σε 30 λεπτά αναζήτησης βρήκα τριάντα (30!!!) επίσημα αναρτημένες αποφάσεις αποδοχής δωρεών με το σκοπό τους. Αναλυτικά. Δεν σπατάλησα άλλο χρόνο.

Θα ήταν απασχολημένος σκέφτηκα με τις ανταλλαγές επιστολών στην προσπάθειά του να πάρει το κομματικό χρίσμα της ΝΔ και του διέφυγε. Θα διορθώσει δημόσια το λάθος του. Είμαι βέβαιος. Αν για κάποιο λόγο δεν το πράξει, τότε η «καταγγελία» του λέγεται αλλιώς: σπέκουλα ή fake όπως το λένε στο χωριό μου στην Ήπειρο. Και ένας υποψήφιος Δήμαρχος δεν μπορεί και αρνούμαι να πιστέψω ότι είναι ούτε fake, ούτε λαϊκιστής και ψηφοθήρας.

Δείτε ακόμα:  Παναγιώτης Δρίβας: Ρατσισμός είναι το εγώ μας

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές και πρέπει όλοι μαζί οι έχοντες δημόσιο λόγο να «υπογράψουμε» ένα συμβόλαιο ευθύνης, σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Είναι απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας, ο έλεγχος πεπραγμένων, η αποκάλυψη, η καταγγελία κακώς κειμένων και η πολιτική διαφωνία, αλλά είναι άλλο πράγμα η διολίσθηση στο λαϊκισμό και η πολιτική «φημών και σκιών». Δεν μας αξίζει.

Χρήστος Τσεμπέρης

Πηγή: Εφημερίδα Polis