Χρήστος Τσεμπέρης: Ο “ψεύτης βοσκός” που καμώνεται το “ανάχωμα”…


Διάβασα και ειλικρινά δυσκολεύτηκα να κατανοήσω απολύτως τη δημόσια ανάρτηση του επικεφαλής της «Δύναμης Ανάπτυξης», ο οποίος μεταξύ των πολλών κατά καιρούς ιδιοτήτων του προσέθεσε και αυτές του… «αναχώματος» παρανομιών γενικώς και του αυτόκλητου συνηγόρου του ΟΛΡ.

Αναφέρεται ο ίδιος στο επίσημο έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών με βάση το οποίο αναστέλλεται μέρος του έργου που αφορά στη δημιουργία του παραλιακού διαδρόμου που χοντρικά εκτείνεται μεταξύ του Αγίου Νικολάου και του Κόκκινου και είναι ενταγμένο στην προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου με το Δήμο για την ανάπλαση της περιοχής μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018.

Δεν του αρέσει το έργο της ανάπλασης. Δικαίωμά του. Όπως και ο έλεγχος, οι προτάσεις βελτίωσης, οι επισημάνσεις λαθών. Αντ’ αυτού όμως τι κάνει? Παραποιεί συστηματικά τα γραφόμενα στο έγγραφο, αποσιωπά τις ευθύνες του οργανισμού, που με τη συστηματική του κωλυσιεργία , οδήγησε σε προσωρινή αναστολή μέρους του έργου , εμποδίζοντας την ανάπλαση, τη φύτευση 1800 φυτών και τη δημιουργία πρόσβασης ΑμεΑ.

Αρνούμαι κατηγορηματικά να πιστέψω ότι ο εν λόγω συνάδελφος, κυρίως και βασικά λόγω της καθηγητικής του ιδιότητας όπως ο ίδιος πολλαπλώς την έχει τονίσει, έχει αδυναμία κατανόησης απλών εγγράφων, διατυπωμένων στα Ελληνικά, από υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου. Και επειδή αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, δυο άλλα τινά μπορούν: ή δεν διάβασε ποτέ το έγγραφο για το οποίο τόσο λόγο κάνει ή ψεύδεται συνειδητά. Δεν παραπληροφορεί όπως κατηγορεί όλους τους άλλους. Απλώς ΨΕΥΔΕΤΑΙ για τα πραγματικά περιστατικά και τους έχοντες την ευθύνη για την εξέλιξη. Γιατί αν όντως δεν το κατανοεί έχουμε άλλα θέματα.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Εκπαιδευτικοί από Σουηδία, Σλοβενία και Αγγλία στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (φωτό)

Κε …καθηγητά:

1. Δεν είδατε ότι το έγγραφο στο σύνολό του εγκαλεί τον ΟΛΡ για ΕΞΑΜΗΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ στη χορήγηση αδείας χρήσης στη ΧΖΛ, παρά την αρχική θετική του γνωμοδότηση?

2. Δεν είδατε ότι στο έγγραφο αναφέρεται η ρητά η από τον Ιούνιο του περασμένου έτους ΟΜΟΦΩΝΗ ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΟΛΡ για την εκτέλεση του έργου?

3. Δεν είδατε ότι στο έγγραφο αναφέρεται ρητά ότι κατατέθηκαν και συγκεκριμένες παρατηρήσεις από τον ΟΛΡ, οι οποίες έγιναν αποδεκτές, ενσωματώθηκαν και ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΟΛΡ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών?

4. Δεν είδατε ότι στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο ΟΛΡ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ στο Υπουργείο Ναυτιλίας την έγκριση και τη σχετική υπογραφή?

5. Δεν είδατε στο έγγραφο την ΔΙΠΑ/ΥΠΕΝ που αναφέρεται στην ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ; Ούτε την πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου?

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Διαψεύδει ο Μπουρνούς τον Βασιλόπουλο - "Το κυνοκομείο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022"

6. Δεν είδατε καν το «δια ταύτα» του ιδίου εγγράφου της ίδιας Υπηρεσίας που απευθυνόμενη στη Διοίκηση του ΟΛΡ κάνει λόγο για καθυστέρηση πέραν των 6 μηνών στην υπογραφή της άδειας χρήσης, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΡ?

7. Από όλα τα παραπάνω αναγνωρίζετε πουθενά να επιρρίπτονται ευθύνες συγκεκριμένες στο ΟΛΡ για κωλυσιεργία ή διέλαθε της προσοχής σας?

8. Και καλά αυτά όλα δεν τα είδατε. Δεν είναι δα και η πρώτη φορά και σίγουρα όχι η τελευταία. Το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου πού τον είδατε, ως αναφορά έστω, στο επίσημο κρατικό έγγραφο ως φέροντα την παραμικρή ευθύνη για την εξέλιξη? Μόνο εσείς το ξέρετε αυτό.

Ίσως και οι νέοι σας φίλοι. Οι ίδιοι που σε ένα ακόμη από τα ξεσπάσματα σας προς άγραν δημοσιότητας και «αλήθειας», κατηγορούσατε ότι…πωλούν τον Αγιο Νικόλαο και κραυγάζατε κάτω τα χέρια. Γιατί τίποτα από όλα αυτά ούτε είδατε, ούτε λέτε στο κείμενό σας. Απλά κατασκευάζετε ένα αφήγημα, στοχοποιώντας το Δήμο, ψαρεύοντας σε θολά νερά, κουνώντας το δάκτυλο (σύνηθες) σε όλους ως κήνσορας και τιμητής ταυτόχρονα. Δεν έχει καμία σημασία η πραγματικότητα στη δική σας λογική, αν είναι να χαλάει μια ωραία ιστορία. Τη δική σας.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Συνεδριάζει την Τρίτη (17/5) η Οικονομική Επιτροπή - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Προς διευκόλυνση όλων μας σας επισυνάπτω το επίμαχο κείμενο που άλλα λέει, αλλού αποδίδει ξεκάθαρα τις ευθύνες, άλλα διαβάσατε, άλλα καταλάβατε και άλλα γράψατε τελικά, κυρίως έναντι των πολιτών που παρακολουθούν τα λεγόμενά σας. Τι λέει το επίσημο έγγραφο, τι εσείς ισχυρίζεστε και πού ακριβώς τα βρήκατε αυτά που ισχυρίζεστε, γραμμένα, για να καμωθείτε το τάχα «ανάχωμα», αλλά κυρίως το συνήγορο των φίλων σας, παραπληροφορώντας τους πολίτες.

Επειδή ο δημόσιος λόγος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ακόμη και για εκείνους που φαντασιώνονται ότι είναι «αναχώματα» , κήνσορες ή τιμητές και μετράνε τον ίσκιο τους για πολιτικό μπόι, παραποιώντας την αλήθεια συνειδητά (και αυτό είναι το χειρότερο) για λίγα λεπτά δημοσιότητας, μια φιλική συμβουλή: Αλλάξτε ρότα και τακτική γιατί πολύ σύντομα από φαντασιακό «ανάχωμα» θα μετατραπείτε στον «ψεύτη βοσκό». Κρίμα είναι.

Κρατώ ως κατακλείδα (ελαφρώς παραλλαγμένη) τις αρχικές φράσεις της ανάρτησής σας «Ουκ ανδρός σοφού η μη παραδοχή λάθους. Η αποδοχή των λαθών αποτελεί προϋπόθεση για σωστή διοίκηση και χρειάζεται πολιτική ανδρεία, κάτι βέβαια που απέχει παρασάγγας απ’ την πρακτική…» σας.

Χρήστος Τσεμπέρης

Αντιδήμαρχος Δήμου Ραφήνας Πικερμίου

Εφημερίδα Polis