Χριστούγεννα στα Ιωάννινα – 4ήμερη Εκδρομή Μέτσοβο, Μονοδένδρι, Πάπιγγο – 24.12.2021

1η Ημέρα (24/12/2021): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Νησάκι Κυρά Φροσύνης – Κάστρο Ιωαννίνων

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη πόλη των Ιωαννίνων με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε το Νησάκι της Κυρά Φροσύνης, γραφικό οικισμό με πετρόχτιστα σπίτια και λιθόστρωτα σοκάκια. Αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο – Σπίτι του Αλή Πασά, όπου υπάρχει ο οντάς (δωμάτιο) του Πασά και οι τρύπες στο πάτωμα (από τις σφαίρες που τον σκότωσαν),τοπικές ενδυμασίες, όπως και προσωπικά αντικείμενα του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στην πόλη των Ιωαννίνων, για να επισκεφθούμε το κάστρο και για περιήγηση. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα ακολουθήσει Ρεβεγιόν που θα παρατεθεί στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου σε εορταστική ατμόσφαιρα με τη συνοδεία μουσικής. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (25/12/2021): Μικρό Πάπιγγο – Μεγάλο Πάπιγγο

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για το Πάπιγκο που είναι ίσως το πιο γνωστό χωριό του Ζαγορίου και βρίσκεται στο Δυτικό Ζαγόρι. Είναι κτισμένο στα 980μ υψόμετρο και αποτελείται από δύο «μαχαλάδες», το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο (4χλμ. απόσταση το ένα από το άλλο). Όλα τα αρχοντικά είναι κτισμένα με παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική. Μεγάλης ομορφιάς είναι ο ναός του Αγίου Βλασσίου με το εντυπωσιακό εξάγωνο καμπαναριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση

Δείτε ακόμα:  Hello Ραφήνας - Αρτέμιδας: Κλείσε θέση για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι εικονικής πραγματικότητας! (βίντεο)

3η Ημέρα (26/12/2021): Μουσείο Αργυροτεχνίας – Σπήλαιο Περάματος – Μονοδένδρι

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να επισκεφθούμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων. Σκοπός του είναι η διάσωση της γνώσης για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία και η διάχυση της πληροφορίας γύρω από την τεχνολογία της στο ευρύ κοινό. Επίσης, η σύνδεση αυτής της τεχνολογίας με τα κοινωνικά δεδομένα της εποχής γύρω από τα οποία αυτή αναπτύχθηκε και άκμασε. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων, το πρώτο στην Ελλάδα σπήλαιο, όσον αφορά τις εντυπώσεις που αποκομίζει κανείς, το μέγεθος και την σπανιότητά του. Σε αυτό βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα απολιθώματα οστά και δόντια της Σπηλαίας Άρκτου. Είναι από τα κορυφαία Σπήλαιο παγκοσμίως και το φιλοτέχνησε η φύση στα σπλάχνα του Λόφου Γκορίτσα, σε ένα τριώροφο παλάτι πριν 1.500.000 χρόνια. Τα εκθέματα που παρουσιάζονται είναι από τα πλουσιότερα μιας και σε άλλα σπήλαια φτιάχνονται 6-10 είδη σταλακτικών και σταλαγμιτών, ενώ στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων φτάνουν τα δεκαεννιά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μονοδένδρι και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Δείτε ακόμα:  Έλον Μασκ: «Παγώνει» προσωρινά την συμφωνία για την εξαγορά του Twitter

4η Ημέρα (27/12/2021): Ιερά Μονή Τσούκας – Μέτσοβο – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Ιερά Μονή Τσούκας. Σύμφωνα με την παράδοση το μοναστήρι ιδρύθηκε στα 1190 από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Β’ Άγγελο, καταστράφηκε το 1736 και ανακαινίσθηκε το 1779. Πήρε το όνομά του από την κορυφή του λόφου που είναι χτισμένη, καθώς «Τσιούκα Ανάλτα» στα βλάχικα σημαίνει «υψηλή κορυφή». Στη διαδρομή μας περνώντας από το χωριό Ελληνικό, θα θαυμάσουμε τα έργα σύγχρονης τέχνης του γλύπτη «Θεόδωρου Παπαγιάννη». Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το γραφικό Μέτσοβο, όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και περιήγηση. Το Μέτσοβο έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και έχει πολλά διατηρητέα μνημεία. Σύμφωνα με μια από τις πολλές απόψεις, το όνομα του χωριού σημαίνει στα σλάβικα «το χωριό της αρκούδας». Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 • Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Μαγνήτισε τα βλέμματα το Hello στο Μαθητικό Φεστιβάλ με τις νέες τεχνολογίες εκπαίδευσης (φωτό)

€295,00 – €527,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Περιλαμβάνονται:

 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Epirus Palace 5* / epiruspalace.gr.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ.
 • Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν με μουσική για χορό και διασκέδαση (εφόσον επιτρέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα).
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 4,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com