Δ. Μαραθώνα: Περιπολίες από drones για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση κλαδευτικών-κηπευτικών υπολειμμάτων

Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Συντήρησης Υποδομών ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνος ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την ανεξέλεγκτη, παράνομη και ασυνείδητη εναπόθεση κλαδευτικών-κηπευτικών υπολειμμάτων και ογκωδών αντικείμενων (όπως στρώματα, έπιπλα κ.λπ.) σε απολύτως ακατάλληλα μέρη, θα έχει πλέον τη συνδρομή της 24ωρης εναέριας περιπολίας των drones που ήδη χρησιμοποιούνται για την πυροπροστασία.

Τα υλικά αυτά είναι ιδιαιτέρως εύφλεκτα και, πέρα από την απαράδεκτη εικόνα που δίνουν στον τόπο μας εν μέσω τουριστικής περιόδου, εγκυμονούν και σοβαρό κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς και η αυστηρότερη επιτήρηση, ιδίως των σημείων όπου συνήθως εγκαταλείπονται, κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανεξέλεγκτη εναπόθεση απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά με πρόστιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού Κανονισμού Καθαριότητας, ενώ σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, έστω και εξ αμελείας, ο νέος Ποινικός Κώδικας επισύρει στον υπαίτιο σοβαρές ποινές.

H νόμιμη διαδικασία για την απομάκρυνση των κλαδευτικών-κηπευτικών υπολειμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων είναι:

Η εναπόθεσή τους σε ελεγχόμενο χώρο μέχρι να απομακρυνθούν από ειδικά συνεργεία του Δήμου μας, υποβάλλοντας αίτημα ΕΔΩ: https://eservices.marathon.gr/case/anafora-aitima-dimoti/ και αναφέροντας οπωσδήποτε ΑΦΜ και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Να τονίσουμε ότι, λόγω του, κυριολεκτικά, τεράστιου όγκου κλαδευτικών-κηπευτικών απορριμμάτων που παράγεται καθημερινά στο Δήμο μας, για την αποκομιδή τηρείται σειρά προτεραιότητας. Ζητούμε την κατανόησή σας.

Η μεταφορά τους με ίδια μέσα και η εναπόθεσή τους χωρίς χρέωση στο Σταθμό Μεταφόρτωσης, στο 6ο Χιλιόμετρο της Λ. Διονύσου, εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 έως και 18:00.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα αποκομιδής μπάζων -για την απομάκρυνσή τους θα πρέπει να απευθύνεστε σε εταιρείες που διαθέτουν άδεια για τέτοιες δραστηριότητες.

Τέλος, όπως είναι αυτονόητο, δεν επιτρέπεται η εναπόθεση απορριμμάτων εκτός των ειδικών κάδων, ούτε η χρήση των κάδων ανακύκλωσης για την απόρριψη άλλου είδους σκουπιδιών.

Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας για ένα πιο καθαρό περιβάλλον και για την καταπολέμηση αντικοινωνικών και εξαιρετικά επικίνδυνων τακτικών, όπως είναι η ασύδοτη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση κηπευτικών-κλαδικών υπολειμμάτων και ογκωδών αντικειμένων σε ακατάλληλα σημεία.

Οι κάτοικοι μπορούν να απευθύνονται για την εξυπηρέτηση τους στα γραφεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας που βρίσκονται στο Δημαρχείο του Μαραθώνα.

Οινόης 6 Μαραθώνας
ΤΚ:19007,

Τηλέφωνο: 22943 20928 και 20953

E-mail: [email protected]

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δήμου Μαραθώνος

Γεώργιος Ζούρος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.