Δ. Μαραθώνα: Προσκόμιση αντιγράφου Πιστοποιητικού Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης από τους ιδιοκτήτες των τσιπαρισμένων δεσποζόμενων σκύλων

Καλούνται όσοι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, έχουν προβεί στην ηλεκτρονική σήμανση του ζώου τους (μικροτσίπ) και έχουν παραλείψει την προσκόμιση αντιγράφου του Πιστοποιητικού Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης στο Δήμο, να το προσκομίσουν άμεσα, στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο του Δήμου info@marathon.gr.

Είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών σκύλων να προβαίνουν στην ηλεκτρονική σήμανση, δηλαδή στην ταυτοποίηση του ζώου τους. Η παράλειψη ενημέρωσης του οικείου δήμου, επιφέρει πρόστιμο 300€, άρθρο 21 Ν.4039/12.

Ο Δήμος θα προβεί στον έλεγχο και καταγραφή όλων των ιδιοκτητών σκύλων βάση του μητρώου ζώων συντροφιάς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό τη δημιουργία Δημοτικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Δωρεάν υποτροφίες ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης σε άνεργους δημότες από την Action Club Hellas

Το μητρώο επιτρέπει στο Δήμο να έχει πιο άμεση επαφή με τους ιδιοκτήτες σκύλων και καθαρή εικόνα του πληθυσμού των δεσποζόμενων.

Η ταυτότητα του ζώου, το προστατεύει από την εγκατάλειψη και κακοποίηση.

Στο Δήμο μας, έχοντας ξεκινήσει τη συνεργασία μας με τη Μ.Κ.Ο. Ζero Stray Pawject και τους τοπικούς κτηνιάτρους, λειτουργεί το πρόγραμμα επιδότησης τσιπαρίσματος και/ή στείρωσης δεσποζόμενων σκύλων, χρηματοδοτούμενο από τη φιλοζωική οργάνωση, Battersea Dogs and Cats Home, υποστηρίζοντας την προσπάθεια της Zero Stray και του Δήμου Μαραθώνος.

Δείτε ακόμα:  Τρεις μεγάλες παραλίες της Ανατολικής Αττικής για βουτιές… με άνεση - Οι δύο στο Δήμο Μαραθώνα

Ο Δήμος Μαραθώνος και η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, ενισχύουν την προσπάθειά τους για τη μείωση του πληθυσμού αδέσποτων σκύλων με διάθεση προσφοράς προς τον πολίτη και τα ζώα συντροφιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τηλ. 2294320957.

Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Μαραθώνος