«Δεμένα» τα πλοία την Πέμπτη στη Ραφήνα


Χωρίς πλοία θα μείνει η χώρα την Πέμπτη 26-11-2020, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Με αίτημα να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και τα σχολεία, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε υγεία και μεταφορές, προσλήψεις και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία μεθαύριο Πέμπτη.

Στην κινητοποίηση μετέχουν η ΠΟΕΔΗΝ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Ενώσεις Εκπαιδευτικών, η ΣΤΑΣΥ, ενώσεις εργαζομένων του Εμπορικού Ναυτικού και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία.

Δείτε ακόμα:  «Βόμβα» Σγουρού: Πατούλης - Δούρου με κοινό δικηγόρο κατά πληγέντων σε Μάτι και Μάνδρα

Έτσι, ακινητοποιημένα αναμένεται να μείνουν μεθαύριο τραμ, μετρό και ηλεκτρικός. Δεν θα εκτελεστούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ εξάωρες στάσεις εργασίας αύριο και μεθαύριο της ΥΠΑ αναμένεται να ακυρώσουν ή να αναστείλουν πτήσεις.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς, ένταξη στα ΒΑΕ, λήψη όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας και μονιμοποίηση εκτάκτων.

Σημείο αιχμής, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις σε ωράρια, υπερωρίες, απεργίες, συνδικαλισμό.