«Δεν έδειξε φάρμακα και δηλητήρια» – Τι υποστηρίζει η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία στη Μαλένα

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που πέθανε από την οικογένεια Δασκαλάκη το 2019, μίλησε στο Πρωινό και την Κέλλυ Χεινοπώρου.

«Η Μαλένα ήρθε στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Δεν προέκυψε κάτι ως αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ως εκ τούτου ελήφθη βιολογικού υλικού για τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Η αιτία θανάτου της Μαλένας προέκυψε ξεκάθαρα από την παθολοανατομική εξέταση, όπου ήταν η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια.

Δεδομένου τώρα ότι μιλάμε για ένα παιδί το οποίο κατά πληροφορίες, κατά το έγγραφο που εστάλη σε εμάς πριν την νεκροψία – νεκροτομή ήταν ένα παιδί το οποίο ήταν σε χημειοθεραπεία και συγκεκριμένα αναφερόταν ότι ήταν στην 9η ημέρα της χημειοθεραπείας, είναι απολύτως φυσιολογικό ένας τέτοιος θάνατος να οφείλεται όντως σε ηπατική ανεπάρκεια» ανέφερε στον ΑΝΤ1 η Χριστίνα Τσάκωνα.

-Η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια προκλήθηκε ενδεχομένως από τις χημειοθεραπείες;

Θα μπορούσε να έχει προκληθεί και από τις χημειοθεραπείες.

-Εσείς πήρατε την απόφαση τότε, χωρίς να έχετε συγκεκριμένα ευρήματα στα χέρια σας να δώσετε εντολή να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις. Τι ακριβώς αναζητήσατε;

Υπάρχει ένα στάνταρ τοξικολογικών εξετάσεων το οποίο κάνουμε. Αυτό έκανα και στην περίπτωση της Μαλένας. Η εξέταση της Μαλένας όσον αφορά στη τοξικολογική εξέταση απέβη αρνητική. Δεν έδειξε ούτε φάρμακα, ούτε δηλητήρια, τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν από τον νοσοκομειακό χώρο. Γιατί σε ένα περιστατικό ενός παιδιού που νοσηλεύεται για εννιά ημέρες στο νοσοκομείο, δε μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι πέραν αυτού.

Δες όλα όσα δήλωσε στο Πρωινό η Χριστίνα Τσάκωνα:

tlife.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.