Δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας, λέει ο Χρυσοχοΐδης – Τι είπε για τα Γλυκά Νερά (βίντεο)

Στοιχεία για την εγκληματικότητα έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση των Γλυκών Νερών και το οργανωμένο έγκλημα. Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, “αύξηση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει. Ξαναλέω. Αύξηση δεν υπάρχει” και συνέχισε τονίζοντας ότι “εγκληματικότητα είναι φυσικά οι ανθρωποκτονίες και κυρίως οι ληστείες οικιών και οχημάτων, οι διαρρήξεις και η διακίνηση ναρκωτικών. Σε όλα αυτά στο 5μηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μείωση . Από 10 έως 40%. Στην Αθήνα και στην Επικράτεια. Θα καταθέσω τα σχετικά στοιχεία”.

Όπως είπε ο ίδιος, αυτό που πυροδότησε τον φόβο και την ανησυχία είναι “η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων”. Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι “στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι σπάνιο, σχεδόν ανήκουστο για τα ήθη μας. Γι’ αυτό σοκάρει, συγκλονίζει. Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, χωρίς λόγο. Μας εξοργίζει, μας στοιχίζει, μας ξεπερνά. Αλλά είναι μοναδικό. Όσο κι αν φοβίζει , όσο κι αν ανησυχεί είναι μοναδικό. Φυσικά τους δράστες τους ψάχνουμε, με σύστημα και με πείσμα. Αλλά δεν μιλάμε γι αυτό. Άρα το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ενώ είναι πηγή ανησυχίας και αισθήματος ανασφάλειας δεν μεταφράζεται αυτόματα σε άνοδο της εγκληματικότητας”.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μπράβων, είπε ότι “οι μπράβοι περιοδικά λύνουν λογαριασμούς. Το 2007, το 2012, το 2017, το 2021. Δεν το λέω μοιρολατρικά ούτε σαν θεατής. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη και ανησυχητική. Θα επανέλθω σε αυτό. Πάντως είναι ξεκαθάρισμα , δεν είναι γενικό φαινόμενο δεν αφορά περιουσία και ζωή του μέσου πολίτη. Συμπέρασμα. Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνει η εγκληματοφοβία, η ανησυχία και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Δεν το υποτιμώ καθόλου αυτό, ίσα ίσα το αντίθετο. Αλλά να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Άλλο εγκληματοφοβία, άλλο εγκληματικότητα”.

Δείτε την αναφορά του στα Γλυκά Νερά από το 3’30 στο βίντεο:

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.