Δερμιτζάκης: Μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από 1.000 κρούσματα – Να ανοίξουν όλα

Είναι γεγονός ότι υπάρχει βελτίωση, αυτή η βελτίωση όμως για μένα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που περιμέναμε, δήλωσε μιλώντας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στη χώρα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενέβης.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από χίλια κρούσματα  και πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά από αυτό μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά και μάλιστα μπορούμε να ανοίξουμε ακόμη και την εστίαση γιατί αυτό θα μειώσει τον συνωστισμό καθώς η εστίαση θα βοηθήσει να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα καταστήματα.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 1.784 νέα κρούσματα - 39 οι νέοι θάνατοι, 367 οι διασωληνωμένοι

«Υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ανοίξου με, ό, τι μπορούμε να ανοίξουμε, όχι όλα μαζί. Εμπόριο, εστίαση, ο κόσμος θα διοχετευθεί εκεί μειώνοντας τον συνωστισμό»  είπε και επεσήμανε σε κάθε περίπτωση πως «Είναι επικίνδυνο το άνοιγμα ενέχει ένα ρίσκο. Μέχρι την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα μπούμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Δερμιτζάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως υφίσταται ζήτημα όταν έχεις κάνει το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην κάνεις εξαιτίας αυτού και το εμβόλιο για κορωνοϊό.

Δείτε ακόμα:  Θρίλερ με νεκρό άνδρα που εντοπίστηκε μέσα σε φορτηγό

Μάλιστα τόνισε πως σκοπεύει να το κάνει και ο ίδιος.