« Διά γυναικός πηγάζει τα κρείττω » – Ομαδική εικαστική έκθεση στο Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών

Ομαδική εικαστική έκθεση

« Διά γυναικός πηγάζει τα κρείττω »

Εγκαίνια έκθεσης Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρες από 6 έως 10 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης 10 – 27 Ιουνίου

συμμετέχουν:
Κάτια Βαρβάκη, Αγγέλικα Κοροβέση, Μαρία Κτιστοπούλου, Αθηνά Λατινοπούλου, Κατερίνα Μαρούδα, Λίλα Παπούλα, Λένα Τριαντογιάννη, Βασιλική Φίλου, Gilda Frumkin

Με αφορμή την ρήση της Κασσιανής « Διά γυναικός πηγάζει τα κρείττω » στο διάλογο της με τον αυτοκράτορα Θεόφιλο, σκοπός της εικαστικής συνεύρεσης των εννέα γυναικών δημιουργών είναι να καταδείξει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει στην πορεία για έναν πιο όμορφο, αρμονικό και δυναμικό κόσμο, η γυναικεία προσέγγιση μέσω της ανώτερης ποιοτικά Τέχνης.
,

Μάριος Αρμάος
Πρόεδρος Marathon Art Festival &
Διεθνούς Μαραθωνίου Κέντρου Εικαστικών Τεχνών.

Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ IMVAC
Λιβισίου 13, 190 05 Νέα Μάκρη Αττικής ~ www.imvac.gr ~ [email protected] ~ 22940 97804

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα και Τρίτη 10 π.μ. – 2 μ.μ.
Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. – 8 μ.μ.
Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.
Κυριακή Κλειστά.
Είσοδος Ελεύθερη.

Η διαδρομή μας.

Το 2017, ο Μάριος Αρμάος οραματίστηκε τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Marathon Art Festival» ο οποίος και ιδρύθηκε με την συμβολή και υποστήριξη αξιόλογων φιλότεχνων μελών. Ακολούθησαν οι θεσμικές εικαστικές δράσεις «Μαραθώνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής», «Marathon Art Gallery» και «Marathon Open Art» που συνεχίζονται αδιαλείπτως.
Το 2023, το «Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών (ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ)» βρήκε πολύ γρήγορα σημαντικούς ένθερμους υποστηρικτές και αρωγούς, όχι μόνο τον ζωγράφο Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής αλλά και μίας πλειάδας εικαστικών. Εικαστικών με σημαντική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και ταλαντούχων νεότερων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Άγγελος, Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Σώτος Αλεξίου, Κάτια Βαρβάκη, Στάθης Βατανίδης, Βασίλης Βλάχος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Ιωάννης Κούτρικας, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρία Κτιστοπούλου, Αθηνά Λατινοπούλου, Κατερίνα Μαρούδα, Θεόδωρος Πανταλέων, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρήνας, Βασίλης Σολιδάκης, Νίκος Στρατάκης, Βασιλική Φίλου, Μανώλης Χάρος, Gilda Frumkin και άλλοι.

Το όραμα μας και οι πρώτες μας δράσεις.

Το Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ, υλοποιήθηκε με όραμα την προώθηση του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, την επαφή των φιλότεχνων με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και τους δημιουργούς μέσω εκθέσεων και εικαστικών events καθώς και την εξοικείωση και εκπαίδευση του κοινού μέσα από ειδικά προγράμματα, σεμινάρια, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις, όχι μόνο για τις διάφορες εκφράσεις της Τέχνης όπως η ζωγραφική, η αγιογραφία, η γλυπτική, η χαρακτική, η εικονογράφηση αλλά και την ίδια την «Ιστορία της Τέχνης».
Ως κέντρο που προάγει την Τέχνη και τον Πολιτισμό, παρέχει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες να εκθέσουν το έργο τους είτε ατομικά είτε συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις.

Οι φιλότεχνοι μπορούν να επισκέπτονται τις εκθέσεις και τα σεμινάρια Τέχνης που ανά καιρούς διοργανώνονται. Για τους έχοντες καλλιτεχνική δημιουργική διάθεση, λειτουργούν εκπαιδευτικά επιμορφωτικά προγράμματα με εισηγητές και διδασκάλους τους ζωγράφους Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου και Αχιλλέα Αϊβάζογλου για τη ζωγραφική τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, τον αγιογράφο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για τα μαθήματα αγιογραφίας και τον Βασίλη Βλάχο για τα μαθήματα χαρακτικής.

Επειδή πιστεύουμε και επενδύουμε στη συλλογικότητα και τα αποτελέσματα της, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις επιμελητών, Ιστορικών Τέχνης και εικαστικών φορέων ώστε το εγχείρημα μας, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Τέχνη όχι μόνο για τον Μαραθώνα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όπως π.χ. συνέβη με τον Αθανάσιο Θεοτόκη, σύμβουλο Καλών Τεχνών που μας υποστηρίζει αφιλοκερδώς από τα πρώτα βήματα μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.