Διαφωνίες για την Κυκλοφοριακή Μελέτη στη Διώνη


Η απόφαση περί έγκρισης της Κυκλοφοριακής Μελέτης Διώνης στο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου πέρασε μεν με πλειοψηφία όμως αρκετές ήταν οι “ενστάσεις” από τους δημοτικούς συμβούλους κυρίως της αντιπολίτευσης.


Την εισήγηση έκανε ο κ. Καλφαντής, ενώ ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως οι ενστάσεις που έγιναν από πολίτες για το συγκεκριμένο θέμα απορρίφθηκαν.

Ο κ. Φαφούτης στην τοποθέτηση του είπε πως η μελέτη αυτή δεν έχει συνταχθεί όπως θα έπρεπε. Ανέφερε πως δεν έχει γίνει πραγματική μέριμνα για τους πολίτες και πως θα ψηφίσει αρνητικά.

Ο κ. Κάρλος συμφώνησε με τον κ. Φαφούτη και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία όπως όρια ταχύτητας, διέλευση ασθενοφόρων κτλ. κι ανέφερε πως θα ψηφίσει αρνητικά

Ο κ. Πιστικίδης είπε πως παραλήφθηκε το βήμα της διαβούλευσης με τους πολίτες και ανέφερε πως θα ψηφίσει επίσης αρνητικά, ενώ ο κ. Βασιλόπουλος είπε πως θα έπρεπε να διαπλατυνθεί η οδός Αιγαίου Πελάγους.

Η κα Ξηντάρα είπε πως επειδή δεν την θέλουν οι κάτοικοι και γι αυτό τον λόγο δεν θα την ψηφίσει. Ο κ. Μπουράνης ανέφερε πως η μελέτη θα πρέπει να εφαρμοστεί για να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Ο κ. Μπουρνούς πήρε το λόγο και ανέφερε πως η Κοινότητα Πικερμίου είχε αναθέσει σε μελετητή τη σύνταξη της μελέτης, η οποία έχει επικαιροποιηθεί, πέρασε από δημόσια διαβούλευση, από το δημοτικό συμβούλιο και θα πρέπει να εφαρμοστεί . Επίσης είπε πως αν κατά την εφαρμογή υπάρξουν προβλήματα, θα συζητηθούν ώστε να βρεθούν λύσεις.

Φαφούτης, Ξηντάρα, Βαρουτέλη, Αποστολάκη, Κάρλος, Παπαδοπούλου, Αραπκιλή Μ., Πιστικίδης, Βασιλόπουλος, Δήμας, Δημητριάδη ψήφισαν όχι

Πέρασε κατά πλειοψηφία με 14 ναι και 11 όχι