Διακινητές δυο από τους διασωθέντες στο ναυάγιο της Πύλου

92 ήταν οι μετανάστες που διασώθηκαν στις 19 Νοεμβρίου από το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «LAURA BASSI», δυτικά της Πύλου. Στο ιστιοφόρο σκάφος επέβαιναν 18 γυναίκες, 30 άντρες, 31 αγόρια και 13 κορίτσια.

Το ιστιοφόρο απέπλευσε από την Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία, ενώ οι μετανάστες πλήρωσαν για τη μεταφορά τους το ποσό των 8.000 ευρώ ο καθένας. Ανάμεσά τους ήταν και ένας 59χρονος από την Αίγυπτο και ένας 25χρονος από τη Συρία, οι οποίοι πλέον έχουν συλληφθεί από τις λιμενικές αρχές με την κατηγορία της διακίνησης.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία που έγινε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), οι δυο άνδρες επέβαιναν στο ιστιοφόρο και εμπλέκονται στη διακίνησή τους.

Συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), Ν.4251/14 (κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις) καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, διερευνά την εμπλοκή και άλλων συνεργατών των δυο συλληφθέντων, καθώς και τη συμμετοχή των δυο ανδρών σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών, στο πλαίσιο ευρύτερου διεθνούς κυκλώματος.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.