«Διάλογοι της ντροπής»: Τα ρουσφέτια σε νονούς της νύχτας και οι υπόγειες διαδρομές με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ της Κυριακής», για επίορκους αξιωματικούς στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν εξοργιστικοί διάλογοι μεταξύ σκληρών κακοποιών και νονών της νύχτας με ανώτατους αξιωματικούς. Οι κακοποιοί ζητούν χάρες και εξυπηρετήσεις και οι αστυνομικοί, τους κάνουν τα χατίρια.

Άμεση παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για το δημοσίευμα της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» το οποίο κάνει λόγο για σχέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ με τη μαφία.

Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκαλύπτει τηλεφωνικές συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων που σοκάρουν.

Διάλογος 1
Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς του υπουργείου;

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: Όχι φίλε μου. Εγώ και άμεσα.

Σκοπός του κυκλώματος ήταν, άλλοτε η αποτροπή ελέγχων της οικονομικής αστυνομίας κατά της νοθείας καυσίμων, άλλοτε η μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ακόμα και η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με «μυημένους» στο κύκλωμα αστυνομικούς.

Διάλογος 2
Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλησπέρα κύριε Γ.

Νονός- Έμπορος καυσίμων: Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωποι και πέρασε. Μπήκε. Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Οπότε έχουμε κι εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών, να είμαστε κομπλέ.

Οι προσπάθειες στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών με μυημένους ελεγκτές, φαίνεται πως απέδιδαν καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 18 Μαΐου 2022 μέλος του κυκλώματος δέχτηκε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του.

SMS 1: Αύριο στις 8:30 το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας.

Το κύκλωμα φαίνεται πως είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του, ακόμη και στην ευαίσθητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπου φρόντιζαν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους.

«Στελέχωσαν» ακόμη & την ΕΥΠ
Διάλογος 3

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλημέρα

Νονός- Έμπορος καυσίμων: Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο και στο Εκβιαστών, να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποδεικνύεται ότι, πρόκειται για μια κατάσταση χρόνια και παγιωμένη, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από το 2018, με ονόματα ακόμα και κυβερνητικών στελεχών.

Διάλογος 4 (28/3/2018)
Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο Α.Τ. Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση.

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα.

Σε άλλο μήνυμα προς έμπορο καυσίμων, διοικητής αστυνομικού τμήματος αναφέρεται στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

SMS 2 (10/6/2022)

«Ο μεγάλος με τον Οικονόμου δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδωρ. τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα. Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά».

Σημειώνεται ότι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που εμπλέκεται στο κύκλωμα, είναι εν ενεργεία αστυνομικός.

megatv.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.