Διάσωση – θαύμα μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα! (φωτό & βίντεο)

Το ζευγάρι βρισκόταν εγκλωβισμένο μέσα στο αυτοκίνητο του, που κρεμόταν σε υψόμετρο περίπου 30 μ.

Ηλικιωμένο ζευγάρι διασώθηκε από τις αρχές τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, μετά από πτώση του οχήματος τους από αερογέφυρα στο Αϊντάχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε διευκρινίζεται ο λόγος που επέφερε την πτώση. Κάποιοι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι ο οδηγός ηλικίας 67 ετών έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, λίγο πριν το ατύχημα.

Το φορτηγό περιστράφηκε πρώτα προς τα αριστερά, πριν περάσει πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά της γέφυρας. Το τροχόσπιτο έμεινε πάνω στην αερογέφυρα, διακόπτοντας την κίνηση και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, καθώς το φορτηγό έπεσε πλαγίως.

Το όχημα, μάρκας Ford, σώθηκε με τη βοήθεια αλυσίδων, που το συνέδεαν με το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο του ζευγαριού (μήκους περίπου 9 μέτρων), το οποίο παρά την σύγκρουση, παρέμεινε πάνω στην αερογέφυρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το ζευγάρι να βρίσκεται εγκλωβισμένο μέσα στο αυτοκίνητο του, που κρεμόταν σε υψόμετρο περίπου 30μ. .

Η τοπική αστυνομία κλήθηκε στον τόπο του ατυχήματος περίπου στις 14:45 τη Δευτέρα, βρίσκοντας τους δύο ηλικιωμένους (67 και 64 χρονών) από τη Garden City να κρέμονται, ουσιαστικά, ανάποδα πάνω από το φαράγγι του Malad Gorge. Οι δύο επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Magic Valley. Σύμφωνα, με την εκπρόσωπο του ISP Lynn Hightower, οι τραυματισμοί, που φέρουν σε καμία περίπτωση δεν απειλούν τη ζωή τους. Μαζί τους διασώθηκαν και τα δύο μικρά σκυλιά του ζευγαριού, τα οποία φιλοξενεί αυτό το διάστημα άτομο από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Όταν οι αρχές βρέθηκαν στο σημείο, η πρώτη τους κίνηση ήταν να ενισχύσουν το όχημα με ένα επιπλέον σετ αλυσίδων, που βρήκαν σε ένα ημι-φορτηγό, που βρισκόταν κοντά, έως ότου να καταφθάσουν και οι υπόλοιπες ομάδες με τον ειδικό εξοπλισμό διάσωσης. “Προσθέσαμε μερικές αλυσίδες ακόμη στο πίσω μέρος του οχήματος, προκειμένου να σιγουρευτούμε ότι οι αλυσίδες που το κρατούσαν επί του παρόντος, δε θα έσπαγαν”, δήλωσε ο αστυνομικός Jeremy Banfield.

Ο οδηγός του φορτηγού Rodney Drury, που έσπευσε να βοηθήσει τις αρχές στη διάσωση του ζευγαριού, δηλώνει: “Βρισκόμουν στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Πραγματικά, πιστεύω ότι ήταν θέλημα Θεού το γεγονός ότι βρισκόμουν εκεί τη δεδομένη στιγμή. Το όχημα κρεμόταν από μία μονάχα μικρή αλυσίδα, όταν το κοίταξα. Γνώριζα ότι υπήρχαν μέσα άνθρωποι. Δεν ήθελα να το δω να πέφτει.”

Το πλήρωμα άμεσης ανάγκης με γερανούς και εξοπλισμό με σχοινιά, κατάφερε να σώσει τους επιβαίνοντες, σπρώχνοντας προς τα κάτω το πεσμένο όχημα και εξασφαλίζοντας ένα σχοινί διάσωσης για κάθε έναν από αυτούς.

Το φαράγγι πάνω από το οποίο κρέμονταν εγκλωβισμένοι οι δύο ηλικιωμένοι είναι στενό, αλλά βαθύ, φτάνοντας όπως προαναφέραμε τα 30 περίπου μέτρα, δηλαδή το ύψος ενός 10ώροφου κτιρίου. Σε άλλα σημεία του, το φαράγγι φτάνει ακόμα και τα 76 μέτρα.

“Ήταν τρομακτικό,” αναφέρει η αρχηγός της αστυνομίας σχετικά με το ατύχημα. “Ήταν αδιαμφισβήτητα μια ηρωική διάσωση από όλους όσους βρίσκονταν εκεί και ευτυχώς, είναι όλοι καλά. Μία διάσωση σαν κι αυτή απαιτεί πολύ γρήγορη σκέψη και δράση, αλλά για αυτό ακριβώς εκπαιδεύονται. Η εκπαίδευση απέδωσε σήμερα και δύο άνθρωποι είναι ζωντανοί χάρη στις ατελείωτες ώρες εκπαίδευσης, που λαμβάνει αυτή η ομάδα άμεσης ανάγκης.”

Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται ακόμα.

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.