Διευκρινήσεις Χαρδαλιά: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο και ταξί

Διευκρινίσεις έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για το κορονοϊό, για το τι ισχύει στις μετακινήσεις, για τις περιοχές που έχουν κόκκινο χρώμα στο σχετικό χάρτη.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, είπε όσα ισχύουν για τις μετακινήσεις με ταξί και αυτοκίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές. Τόσο με ΙΧ όσο και με ταξί…

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι πολίτες που επιτρέπεται να είναι μέσα σε ένα ταξί μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, εκτός του οδηγού, αν πρόκειται για ιατρικούς λόγους. Έφερε σαν παράδειγμα έναν ηλικιωμένο που μπορεί να έχει μαζί του ακόμη έναν άνθρωπο ή ένας γονέας να είναι μαζί με το παιδί του.

Επίσης, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων οπτικών ή ακουστικών βαρηκοΐας, μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού. Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, η αναστολή λειτουργίας δεν αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης που μπορεί να παραδίδεται κανονικά.

Δείτε ακόμα:  Μαγιορκίνης: Τι οδήγησε στο άνοιγμα της εστίασης - Τότε θα έχουμε τοίχος ανοσίας, Πότε θα γίνουν τα επόμενα βήματα

Σημειώνεται ότι, στο κόκκινο επίπεδο, αυξημένου κινδύνου βρίσκονται 26 Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

newsit.gr