Δικαίωση για ανεμβολίαστους υπαλλήλους της 1ης ΥΠΕ που τέθηκαν παράνομα σε αναστολή

Με απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκε παράνομη η αναστολή εργασίας 7 διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονταν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, και είδαν την πόρτα της εξόδους επειδή δεν εμβολιάστηκαν.

Σύμφωνα με το epoli.gr, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνταν με σχέσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με τις από 14/09/2021 αποφάσεις του Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής των καθηκόντων τους και του νόμιμου μισθού τους.

Οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή επειδή εντάσσονται σε κατηγορίες στις οποίες σύμφωνα με τον Ν. 4820/2021 ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 206 του Ν 4820/2021, σε καθεστώς υποχρεωτικού εμβολιασμού, τίθενται οι απασχολούμενοι σε διάφορες μονάδες υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων, φροντίδας ατόμων με αναπηρία, κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας, καθώς και όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), καθώς και στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Δείτε ακόμα:  Meteo: Αίθριος ο καιρός αύριο, με άνοδο της θερμοκρασίας -Πού θα βρέξει και πού θα χιονίσει

Προβλέπεται λοιπόν, σύμφωνα με το νόμο, ότι τίθενται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό οι εργαζόμενοι των μονάδων υγείας, οι οποίοι προσδιορίζονται ειδικά και περιοριστικά στο νόμο.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν εμπίπτουν στον κύκλο προσώπων που υπέχουν υποχρέωση σε εμβολιασμό, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, καθώς δεν υπηρετούν σε δομές υγείας και απασχολούνται αποκλειστικά στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

newsbreak.gr