Δίκη Γλυκά Νερά: Ο πραγματογνώμονας καταρρίπτει τον ισχυρισμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι η Καρολάιν ξύπνησε

Αποτέλεσμα των κινήσεων της Καρολάιν Κράουτς στον ύπνο της μπορεί να είναι τα 17 βήματα που κατέγραψε το ηλεκτρονικό της ρολόι πέντε δευτερόλεπτα πριν τον θάνατό της και όχι ότι η κοπέλα ήταν ξύπνια όπως προσπαθεί να πείσει η πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου ένας από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης για τη δολοφονία στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογα, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο…

Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με παρατεταμένη κίνηση του χεριού.

Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά το θάνατο;

Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.

Εισαγγελέας: Πως γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;

Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού.

Το κλάμα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Σήμερα αναγνώστηκαν στο δικαστήριο και τα έγγραφα της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων 7 ένορκες καταθέσεις από φίλους και γνωστούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο τελευταίος δεν θέλησε να εξετάσει κανέναν μάρτυρα σήμερα, ωστόσο όταν η πρόεδρος άρχισε την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου της Καρολάιν, στα αποσπάσματα που αφορούσαν τη γέννηση και τα προβλήματα υγείας της κόρης του, ξέσπασε σε κλάματα.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, η οποία απαντώντας στο γιατί οι γονείς του κατηγορούμενου δεν έχουν βρεθεί στη δικαστική αίθουσα είπε πως: «Η δίκη μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί». Ως προς τη σχέση του κατηγορούμενου με τους γονείς του, είπε πως «η μητέρα του δεν είχε επαφή και στεναχωριόνταν για αυτό. Δεν τον έβλεπε ιδίως μετά το γάμο».

Δείτε ακόμα:  Λιγνάδης: "Μπορεί να ξέφυγα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ - Δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας"

Πρόεδρος: για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Ξέρω ότι η φίλη μου είχε επαφή με τη μητρική οικογένειας, διατηρούσε σχέσεις και τα παιδιά ήταν μάλλον σε μια φάση απομόνωσης.

«Ηταν οδυνηρός θάνατος»

Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας εν ενεργεία εισαγγελική λειτουργός που προτάθηκε από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία η οποία παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ότι ήταν προέκταση του εαυτού της Καρολάιν… Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος, ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε».

«Βάρβαρος ο Αναγνωστόπουλος, δεν τον ένοιαζε καθόλου γυναίκα, παιδί, σκυλί»

Ενώπιον του δικαστηρίου η γιατρός-ψυχίατρος, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Αλκηστις Ηγουμενάκη σκιαγράφησε το ψυχολογικό προφίλ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Σύμφωνα με την επιστήμονα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος διακατέχεται από «έπαρση, κτητικότητα, έλλειψη ενσυναίσθησης, αναζήτηση θαυμασμού. Είναι ένα άτομο με διαταραχή προσωπικότητας, με πολλά χαρακτηριστικά ψυχοπαθητικής ή αντικοινωνικής διαταραχής».

Η επιστήμονας, η οποία προτάθηκε από την πολιτική αγωγή, είπε πως κατέληξε στα συμπεράσματά της μελετώντας το σύνολο της δικογραφίας για την ειδεχθή δολοφονία στα Γλυκά Νερά. «Η διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί μια ομάδα διαταραχών όπου τα άτομα έχουν συνείδηση τι κάνουν, συναίσθηση του αποτελέσματος των πράξεων τους. Υπάρχει έπαρση και ναρκισσιστική διαταραχή, δηλαδή προκύπτει ένα αίσθημα μεγαλείου από τον έλεγχο της σχέσης και έλλειψη ενσυναίσθησης. Το βλέπουμε όταν δολοφονεί τη μητέρα του παιδιού του χωρίς να ενδιαφερθεί για το ότι θα πονέσει το παιδί του, όταν τοποθετεί το παιδί δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας, είναι μια πολύ βάρβαρη κίνηση που συναντάμε στους πολέμους. Τα μωρά έχουν οπτικά και δερματικά ερεθίσματα. Όταν σκοτώνει το σκύλο, γιατί το ζώο ήταν και του παιδιού. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μητέρα της Κάρολαϊν, πώς την προσεγγίζει στην κηδεία. Μια μάνα που πονάει την προστατεύουμε, δεν την βάζουμε να πληρώνει φέρετρα. Από τον τρόπο που κρατάει το παιδί στην κηδεία, 9 μηνών για τέσσερις ώρες σε μια κηδεία που απ’ ό,τι ενημερώθηκα το φέρετρο άνοιξε κάποια στιγμή. Δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Επίσης βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρή σχέση. Η ακόμη το πώς αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν».

Δείτε ακόμα:  Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ναυτικών

Πρόεδρος: Το αίσθημα της απόρριψης μπορεί να πυροδοτήσει επιθετικότητα σε σημείο ανεξέλεγκτο, έχει την ίδια ικανότητα να τιθασεύσει τα συναισθήματα του;

Μάρτυρας: Μπορεί κάποιος να το χειριστεί αν το επιθυμεί. Μπορεί να ελέγξει, αλλά υπάρχει η τάση εκδίκησης. Το μέγεθος της εκδίκησης εναλλάσσεται… Βλέπω την τάση να χρησιμοποιεί το παιδί. Είναι κακοποίηση να το βάζει πάνω στην άψυχη μητέρα και να κάθεται τέσσερις ώρες στην κηδεία της. Το παιδί αντιλαμβάνεται κάτι. Η σκέψη είναι: «Δεν με ενδιαφέρει αν πονάει. Δεν με ενδιαφέρει αν το παιδί καίγεται από τον ήλιο, είναι η προέκταση μου, είναι δικό μου, μου, μου. Δεν με ενδιαφέρει». Τέλος, χαρακτήρισε τη χαμό της Καρολάιν «θάνατο διαρκείας» αναφερόμενη στον τρόπο που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιμετώπισε τον επερχόμενο θάνατο. «Δεν ήταν ένα πιστόλι. Δεν τον ένοιαζε τίποτα. Λείπει απόλυτα το συναίσθημα. Πουθενά ούτε για τη γυναίκα του, ούτε για το παιδί του, ούτε για το σκύλο» σχολίασε.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία στα Σπάτα: "Καρφώθηκε" με το αυτοκίνητο σε δέντρο - Μεταφέρθηκε στο Κ.Υ χωρίς ζωτικά σημεία (φωτό)

Αναφορικά με την Καρολάιν, η Άλκηστη Ηγουμενάκη αναφέρθηκε στην κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας, Ελένης Μυλωνοπούλου. «Άκουσα αυτά που ανέφερε και η κυρία Μυλωνοπουλου. Συμφωνώ σε όλα εκτός από ένα. Βλέπω στοιχεία κατάθλιψης στην Καρολάιν, είναι συχνό φαινόμενο σε νέες μητέρες που δεν έχουν υποστήριξη. Διακρίνεται μια κοπέλα που ερωτεύτηκε όπως μια έφηβη και στη συνέχεια άρχισε να ανεξαρτητοποιείται. Μια νέα κοπέλα στα 20 θέλει να σπουδάσει, να βγει έξω και συνειδητοποίησε ότι ήταν εγκλωβισμένη» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να κάνει διάγνωση επί του ζητήματος.

Πρόεδρος: Για την προσωπικότητα της τι μπορείτε να πείτε;

Μάρτυρας: Είχε αρχίσει να νιώθει την πίεση αλλά είχε αδυναμία στο να αντιμετωπίσει την κρίση. Αν μπορούσε να μιλήσει με κάποιους ανθρώπους, στη μητέρα της, στους φίλους της, ίσως να είχε προστατευθεί, να βοηθηθεί. Φοβόταν να κάνει αυτό το βήμα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τα έλεγε πουθενά πιστεύετε;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι οι γονείς της δεν συμφωνούσαν με τη σχέση. Απλά την επέτρεπαν. Γι αυτό και είχε δισταγμό…

Πρόεδρος: Αυτό πού το ξέρετε;

Μάρτυρας: Μου το είπε η μητέρα της Καρολάιν. Θεωρούσαν ότι είναι πολύ μικρή, ότι δεν είναι έτοιμη για τέτοια. Για αυτό τα έκρυβε από τους γονείς της και παντρεύτηκε κρυφά στην Πορτογαλία. Δεν το ήθελαν ακόμα, δεν είχαν κάτι κατά του κατηγορουμένου. Φαντάζομαι ότι αυτός ήταν ο λόγος που η Καρολάιν δεν ήθελε να μιλήσει.

reader.gr