Δίκη ψευτογιατρού: «Χειρουργός του Ευαγγελισμού τον σύστησε στον πατέρα μου», κατέθεσε γιος ασθενή

Μέσω ενός χειρουργού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έγινε η γνωριμία με τον «ψευτογιατρό», κατέθεσε στο δικαστήριο γιος ασθενούς που απεβίωσε από καρκίνο στον πνεύμονα.

Ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι είχε δει τον Dr Kontos σε διάδρομο του νοσοκομείου.

«Τον κατηγορούμενο δεν τον γνωρίζω. Τον είδα μόνο μία φορά εξ αποστάσεως στον ”Ευαγγελισμό”, στον 5ο όροφο, στη χειρουργική κλινική» είπε στο δικαστήριο και αναφέρθηκε εκτενώς στη μάχη του πατέρα του με τον καρκίνο.

Τι ανέφερε στην κατάθεσή του ο γιος ασθενή που πέθανε από καρκίνο
«Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στον πνεύμονα, αφαίρεσε τον μισό  και μετά έκανε χημειοθεραπείες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. Ένας χειρούργος του Ευαγγελισμού του σύστησε τον κατηγορούμενο. Ήμουν παρών όταν τον γνώρισε πρώτη φορά. Τον γνώρισε όταν ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα και έπαιρνε και οξυγόνο. Ο πατέρας μου είχε κατιούσα πορεία διότι κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα. Όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο, είχε γίνει μετάσταση στον πνεύμονα, είχε έξι μήνες, ένα χρόνο ζωής», ανέφερε στην κατάθεσή του.

Ο «Dr Kontos» προμήθευε σκευάσματα στον ασθενή, παρά τις ενστάσεις του γιου
Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος άρχισε να προμηθεύει σκευάσματα τον ασθενή, παρά τις ενστάσεις που είχε εκφράσει ο γιος του: «Πήγαμε πέντε φορές στο Κορωπί. Τις τέσσερις του έδωσε ένα μπουκαλάκι με σκεύασμα δεν ξέρω τι ήταν. Του είπα, πιστεύεις αυτά τα πράγματα;  Ήταν όμως ένας άνθρωπος, που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, το οριακό και αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και πιάστηκε από τον κατηγορούμενο.Μας έλεγε ότι ”θα πάρω αυτό το σκεύασμα” και πως ”είναι πολύ καλός ο γιατρός”. Είχε ένα γιατρό από το χωριό που του έλεγε ”μην πιάνεσαι με κουταμάρες και κάνεις βλακείες”.

Ωστόσο, ο πατέρας συνέχιζε τη φθίνουσα πορεία του. Όταν τελικά δεν έβλεπε καλυτέρευση και κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γύρισε και μου είπε ”παιδί μου έχεις δίκιο”. Δυστυχώς, τον έχασα τον Μάρτιο του 2016».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.