Δικηγόρος θύματος του παιδόφιλου ντράμερ: Σωρεία νέων καταγγελιών – είχε κάνει τρόπο ζωής την αποπλάνηση

Σοκαριστικά στοιχεία για τον ντράμερ που καταδικάστηκε πρωτόδικα για παιδοφιλία, προκύπτουν από νέες, πολλές τον αριθμό, καταγγελίες εις βάρος του.

Όπως δηλώνει στο iefimerida.gr ο δικηγόρος του πρώτου θύματος Παναγιώτης Παπαϊωάννου, στην υπόθεση κατά την οποία πρωτόδικα ο ντράμερ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά – θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 11 Απριλίου -, πλέον «τα στόματα άνοιξαν» και πέντε καταγγελίες, διαφορετικών περιστατικών, σε διαφορετικά χρονικά σημεία, που εκτείνονται σε σειρά ετών, θυμάτων τα οποία δεν γνωρίζουν το ένα το άλλο έχουν ήδη πάρει τη δικαστική οδό.

Μήνυση από 5 γυναίκες που κακοποιήθηκαν από τον ντράμερ όταν ήταν ανήλικες

Ο δικηγόρος, μας επιβεβαιώνει ότι κατατέθηκε χθες, 18/2/2022 στην Εισαγγελία Πλημ/κών Αθηνών Μηνυτήρια Αναφορά κατά του ντράμερ Γιώργου Γιαννόπουλου.

Κι αυτή όμως φαίνεται ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου, για την σοκαριστική δράση του μουσικού, με βάση πάντα τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και τις καταγγελίες που εκκρεμούν εις βάρος του. «Επίκειται η ανάδειξη πολυάριθμων ακόμη περιπτώσεων, που συνέβησαν σε σειρά ετών σε διάφορους τόπους, εντός και εκτός Αθηνών», μας ενημερώνει ο νομικός.

Μάλιστα, τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, όπως μας λέει, «σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα των θυμάτων, η πολλαπλότητα τόπων τέλεσης, η διάρκειά τους, το εξακολουθητικό στοιχείο και η μεθοδολογία τέλεσης (αλίευση ανηλίκων θυμάτων συνήθως κάτω των 12 ετών, με τεχνάσματα απομάκρυνσης από τη σφαίρα επιρροής των ενηλίκων), η επαναληπτικότητα τέλεσης και η κατά συρροή τέλεση, αποκαλύπτουν όχι μόνον τη μεθοδολογία τέλεσης αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας με θύματα ανήλικα κορίτσια, αλλά και έναν ολόκληρο τρόπο ζωής: μια διαρκή, εξακολουθητική στοχοποίηση ανήλικων κοριτσιών σε διάφορους τόπους και περιβάλλοντα, με τη αλαζονική βεβαιότητα ότι αν μιλήσουν, δε θα γίνουν πιστευτά.

Ερωτώμενος σχετικά με τη μυστικότητα που κρατήθηκε για μια τόσο σοβαρή υπόθεση όλο αυτό το διάστημα, ο νομικός θεωρεί ότι αυτή βοήθησε: «Το γεγονός ότι τηρήθηκε η μυστικότητα της διαδικασίας για την υπόθεση εκείνη έφερε αποτέλεσμα. Τα στόματα άνοιξαν. Πέντε καταγγελίες, διαφορετικών περιστατικών, σε διαφορετικά χρονικά σημεία, που εκτείνονται σε σειρά ετών, θυμάτων τα οποία δεν γνωρίζουν το ένα το άλλο έχουν ήδη πάρει τη δικαστική οδό. Έπεται και συνέχεια».

Και καταλήγει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου:

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου

«Είναι γνωστό ότι με την υπ’ αρ. 11/2020 Εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχουν απευθυνθεί οδηγίες και συστάσεις για άμεση παρέμβαση των Εισαγγελιών όταν συντρέχουν οι όροι αυτεπάγγελτης έρευνας και ποινικής δίωξης (άρθρο 37 Κ.Π.Δ.) για αδικήματα του 19ου κεφαλαίου του Ποινικού Κώδικα.

Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας. Ενήλικες γυναίκες που φέρουν το ψυχικό τραύμα από τις πράξεις που τελούσε σε βάρος τους ο καταμηνυόμενος πολλές φορές επί χρόνια, νιώθουν ότι είναι η ώρα να το αποκαλύψουν, γιατί νιώθουν ότι δεν είναι, ούτε υπήρξαν ποτέ οι «μόνες που τους συνέβη».

Γονείς που κρατούσαν σιγήν ιχθύος από ντροπή ή που αυτοδιαχειρίζονταν το τραύμα για χρόνια μέσα στην οικογενεια, κάποιοι μάλιστα ή που έχουν ακόμη και τώρα ανήλικα παιδιά, δηλώνουν ότι θα απευθυνθούν και αυτοί αρμοδίως στις αρχές.

Ας αφήσουμε τους αρμοδίους να αποδείξουν ότι μπορούν, ως οφείλουν, να λειτουργήσουν έγκαιρα, μεθοδικά και αποτελεσματικά, προκειμένου να εμπεδωθεί στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία ότι συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν είναι με κανέναν τρόπο ανεκτές».

 

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.