Δήλωση Χρήστου Σπίρτζη για τη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας

Xωρίς να επικρατούν ιδιαιτέρως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η φωτιά που ξεκίνησε χθες το βράδυ στην Κορινθία έχει, ήδη, προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και μαίνεται ανεξέλεγκτη, σκεπάζοντας με καπνούς όλο το λεκανοπέδιο.

Ενώ θα περίμενε κανείς από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει για το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, ο κύριος Χαρδαλιάς, περιορίστηκε σε γενικολογίες, προειδοποιώντας για μία δύσκολη νύχτα.

Κύριοι του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη αυτό που ανακοινώσατε, το γνωρίζουν, ήδη, οι κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν έναν κρατικό μηχανισμό o οποίος δεν μπορεί να τους προστατέψει από μία συνήθη πυρκαγιά και καταγγέλλουν έλλειψη συντονισμού και αδυναμία ελέγχου της κατάστασης.

Εδώ και καιρό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει μετατραπεί σε Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Σε κάθε περίπτωση φυσικής καταστροφής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδειχθεί ανεπαρκής τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης της κατάστασης. Τους καλούμε, επιτέλους, να σοβαρευτούν, να οργανωθούν και να αντιληφθούν ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση και όχι ομάδα επικοινωνίας.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 1.712 νέα κρούσματα – 27 νέοι θάνατοι και 357 οι διασωληνωμένοι

Χρήστος Σπίρτζης: Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ