Δήλωση έκπληξη από Αρκουμανέα: Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση- Μειώθηκαν τα κρούσματα κατά 24%

Εκπληξη προκαλεί η δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ στον Σκάι, ότι η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση. Η δήλωση έρχεται φαινομενικά σε αντίθεση με τα στοιχεία που δημοσιεύονται, αλλά προφανώς αποδίδει τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων και δημιουργεί ελπίδες για την εξέλιξη.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι την περασμένη εβδομάδα η μείωση στα κρούσματα ανήλθε στο 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν.

Δείτε ακόμα:  Πλεύρης: Δεν συζητάμε για μωβ περιοχές - Το σχέδιο για μεικτούς κι αμιγείς χώρους και το φάρμακο κατά του κορονοϊού

Και πρόσθεσε:

Ότι δεν επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις ακόμα και για 10.000 κρούσματα μετά τις διακοπές και υπογράμμισε ότι στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια των πολλών τεστ.

Ωστόσο, ο κ Αρκουμανέας, στην ίδια συνέντευξη στον Σκάι, υπογράμμισε ότι κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ισχύσει τις επόμενες εβδομάδες και ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας τώρα που αρχίζουν τα σχολεία, ενώ δήλωσε ότι στις ηλικίες από 0-17 ετών ανήκει το 20 έως και το 25% των νέων κρουσμάτων.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Τα σωτήρια φάρμακα που «δαμάζουν» τον ιό – Τα έχουμε όλοι σπίτι μας

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αλλά και της συνέχισης των εμβολιασμών, λέγοντας ότι κάθε μέρα γίνονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμοί και μπορούν να πειστούν ακόμα περισσότεροι να εμβολιαστούν.

thetoc.gr