Δήλωση του Σπύρου Πάντζα για την 25η Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας θυμίζει την δύναμη του ελληνισμού όταν οι Έλληνες είναι μονιασμένοι και αποφασισμένοι. Τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη παραμένουν συγκλονιστικά:

“Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα (…) ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση“.

Με την σκέψη μου λοιπόν στραμμένη στον δοκιμαζόμενο καθημερινά ελληνικό λαό, στους συμπολίτες μου, εύχομαι ολόψυχα στον κάθε έναν ξεχωριστά να κάνει την δική του “Επανάσταση” σε ότι τον ταλανίζει, βρίσκοντας έτσι την “ελευθερία” αλλά και τη αξιοκρατία που του αξίζει.

Κλείνοντας όμως,να κάνω μια ειδική αναφορά,μια προτροπή προς την νέα γενιά που τόσο πολύ αδικούμε. Ενωθείτε,διεκδικήστε, μην σκύψετε ποτέ το κεφάλι,πάρτε στα χέρια σας το “πηδάλιο” και πορευτείτε, με γνώμονα τις αξίες και τις αρετές σας, συμπαρασύροντας κι εμάς,προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Σπυρίδων Πάντζας

Αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.