Δημήτρης Καραγεωργίου: Μόνοι εναντίον όλων, αντιπάλων και “κιτρινισμού”!


Μια εβδομάδα πέρασε από την ηχηρότατη απάντηση που έδωσαν οι πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου, στις “λυκοσυμμαχίες” που μεσολάβησαν των δύο εκλογικών αναμετρήσεων με σκοπό να ανακόψουν την πορεία του Δήμου μας στο “αύριο”.

Η “διοίκηση των έργων”, όπως ο ίδιος ο Βαγγέλης Μπουρνούς χαρακτήρισε τη νυν δημοτική του αρχή, πήρε την έγκριση των δημοτών να συνεχίσει για ακόμη 4 χρόνια την πορεία προς το “αύριο” και την εντολή για ολοκλήρωση όλων των υποδομών που θα βάλουν το Δήμο μας, με 20 χρόνια καθυστέρηση στον 21ο αιώνα.

Με ποσοστό 60% η Σύγχρονη Πολιτεία βγήκε νικήτρια του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών, ενώ 40% απέσπασαν όλοι οι υπόλοιποι. Μόνοι εναντίον όλων οι υποψήφιοι του συνδυασμού, απέδειξαν πως οι δημότες θέλουν έργα και αυτά χειροκροτούν. Με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας γύρισαν την πλάτη στους υπευθύνους για το “φρενάρισμα” του Δήμου μας επί ολόκληρη εικοσαετία.

Τη γύρισαν όμως, το σημαντικότερο, και σε εκείνους που με “κίτρινες” τακτικές παραμονές των εκλογών μοίραζαν φυλλάδια με εικόνες αποτροπιαστικές, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο. Σε εκείνους που κυριολεκτικά επιχείρησαν να “ανέβουν επί πτωμάτων”!

Από όλους τους τοπικούς άρχοντες που ενεπλάκησαν στα γεγονότα της αποφράδας εκείνης ημέρας της 23ης Ιουλίου 2018, ο μόνος που όχι απλά “επιβίωσε”, αλλά βγήκε ισχυρότερος, ήταν ο Βαγγέλης Μπουρνούς. Πού κατέληξε η κάποτε “σιδηρά” κα Δούρου; “Έλιωσε” στο καμίνι της πύρινης λαίλαπας. Ο μετά τυμπανοκρουσιών εκλεγείς το 2014 κος Ψινάκης; Μετά τυμπανοκρουσιών (και απολογιών στον εισαγγελέα) αποπεμφθείς!

Άραγε αναρωτήθηκαν ποτέ γιατί, εκείνοι που επινόησαν το κατάπτυστο αυτό φυλλάδιο; 44% έδωσαν οι δημότες στον α’ γύρο στο συνδυασμό του κου Μπουρνούς, γιατί δεν πήραν το μήνυμα για να ανακρούσουν πρύμναν στην επικοινωνιακή τους ατζέντα; Έστω την τελευταία στιγμή δηλαδή!

Η απάντηση στο ερώτημα όμως είναι μία: Γιατί ο Βαγγέλης Μπουρνούς και το επιτελείο του ήταν παρόντες στη μάχη για την επούλωση των “πληγών”, νυχθημερόν επί μήνες ολόκληρους. “Παρόντες”, μεγάλη κουβέντα… Κι ακόμη σημαντικότερες οι πράξεις που συνακολουθούν!

Μερικές “πληγές” δυστυχώς δεν θα κλείσουν ποτέ. Μερικές ακόμη παραμένουν ανοικτές κι έχουμε δρόμο και κόπο για να τις επουλώσουμε μπροστά μας. Όλοι μαζί. Εμείς που οι συμπολίτες μας μας έδωσαν αυτή την εντολή.

Εμείς που πιστεύουμε στις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του τόπου. Που τον θεωρούμε ευλογημένο. Και τους δημότες του άξιους να τον απολαμβάνουν με καλύτερες υποδομές και ποιότητα ζωής!

Δημήτρης Καραγεωργίου

Πηγή: Εφημερίδα Polis


Διαβάστε επίσης