Ποιοι Δήμοι δίνουν επιδότηση για καύσιμα;

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν ορισμένοι δήμαρχοι με την πρωτοβουλία τους να ενισχύσουν τα νοικοκυριά των πόλεων τους με καύσιμα αξίας 60 ευρώ.

Μετά τον δήμο Le Lude του νομού Σαρτ που πρόσφερε καύσιμα αξίας 30 ευρώ στους δημότες του, ένας ακόμα δήμος αποφάσισε να δώσει και αυτός μια μικρή βοήθεια στους κατοίκους του. Πρόκειται για τον δήμο του Burlats στο νομό Tarn που προσφέρει στα 1.000 νοικοκυριά της πόλης του ένα βοήθημα αξίας 60 ευρώ, με σκοπό να τα ανακουφίσει ελαφρώς από τον αυξημένο προϋπολογισμό καυσίμων.

Η απόφαση να χορηγηθεί σε όλα τα νοικοκυριά το βοήθημα των 60 ευρώ ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 31 Μαρτίου και εξέπληξε ευχάριστα μεγάλο αριθμό πολιτών της μικρής πόλη των 2.200 κατοίκων.

Το βοήθημα των 60 ευρώ θα δοθεί στο χέρι από συγκεκριμένη ομάδα δημοτικών υπαλλήλων και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πιο κοντικό πρατήριο καυσίμων που συνεργάζεται ο Δήμος. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία κάρτα με έναν απλό κωδικό QR για να σαρωθεί από τον πρατηριούχο.

Για τον δήμο του Burlats το κόστος της έκτακτης ενίσχυσης των νοικοκυριών είναι 60.000 ευρώ, με την μικρή βοήθεια όμως που θα πάρουν οι οικογένειες της πόλης να είναι ανεκτίμησης αξίας και ανεβάζει στα μάτια τους τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης και πρόνοιας των πολιτών.

 

carandmotor.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.