Δήμος Μαραθώνα: Οι μεγάλοι πονοκέφαλοι του Τσίρκα

Ίσως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Μαραθώνα είναι να μπορέσει να βάλει σε μία προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών και να θέσει τις βάσεις ώστε να αρχίσει να επιλύει καθημερινά πλην όμως σημαντικά και ζωτικά προβλήματα.


Και μπορεί η νέα Δημοτική Αρχή να έχει την εμπειρία γνωρίζοντας τα κακώς κείμενα και τη θέληση για να προχωρήσει, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην «αδικήσει» ευαίσθητες ισορροπίες, όμως απ’ την άλλη πλευρά να επιδείξει αποφασιστικότητα και να κόψει το «γόρδιο δεσμό» σε νοσηρές πραγματικότητες.

Δείτε ακόμα:  Νέα συνεδρίαση την Τρίτη για το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας - Πικερμίου - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Τόσο ο νέος Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας όσο και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Ευαγγελόπουλος οι οποίοι έχουν το μεγαλύτερο φορτίο του συμμαζέματος… συνεργάζονται αρκετά καλά και έχουν θέσει τις βάσεις ώστε να δρομολογηθούν εκείνες οι αλλαγές που θα οδηγήσουν εν τέλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά «περίεργα» πράγματα που εξακολουθούν να συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό, τα οποία θα πρέπει να κοιτάξουν με μεγαλύτερη προσοχή και ίσως χρειαστεί να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο τώρα που είναι νωρίς… Η άλλη λύση φυσικά είναι να τα θάψουν κάτω από το χαλάκι όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια…

Δείτε ακόμα:  Βούλα : Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου - Μία τραυματίας

Πέραν όμως τούτων τα οποία είναι και τα ποιο δύσκολα στη διαχείρισή τους, τα εμφανή προβλήματα δεν είναι και λίγα… από τη λειτουργία και διαχείριση της κατασκήνωσης του Δήμου, μέχρι τα πολλαπλά αναπάντητα αιτήματα Διευθυντών Δημοτικών σχολείων με άκρως επιτακτικές ανάγκες. Από την μόνιμη υποστελέχωση του οικονομικού τμήματος του Δήμου, μέχρι το τι θα γίνουν τα έγγραφα που εμπλέκουν για παρατυπίες τέως αλλά και νυν συμβούλους. Από τη διαχείριση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, μέχρι το τι τελικά θα κάνουν με τη ΚΕΔΜΑ.

Δείτε ακόμα:  Μπαράζ διαρρήξεων στην Αρτέμιδα - "Άνοιξαν" τέσσερα σπίτια (φωτό)

Πάντως όπως παντού έτσι και εδώ ισχύουν βασικές αρχές για όσους ασκούν διοίκηση. Πρώτον, πώς όποιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι καλύτερο να γίνονται στην έναρξη της δημοτικής θητείας ώστε να εκμεταλλευτούν την πολιτική ορμή της εκλογικής νίκης και την -ας πούμε- περίοδο «ανοχής», ενώ σε δεύτερη φάση πρέπει να οπλιστούν με τόλμη, υπομονή και γερά νεύρα ώστε να επιστρέψει στο Μαραθώνα και τις γύρω περιοχές, η λάμψη που του αξίζει.

Πηγή: Εφημερίδα Polis