Δήμος Μαραθώνος: Στέκεται δίπλα στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»

Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει για ακόμα μία φορά ο Δήμος Μαραθώνα καθώς σε σχετικό Δελτίο Τύπου την Παρασκευή (22/1) στέκεται δίπλα στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

Ο Δήμος Μαραθώνος στέκεται πάντα δίπλα στους αδύναμους και όσους χρήζουν βοήθειας και στήριξης. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας αλληλεγγύης και προσφοράς, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Ευαγγελόπουλος επισκέφθηκαν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» , όπου ενημερώθηκαν για το σημαντικότατο έργο του, αλλά και για λοιπά σημαντικά θέματα που αφορούν στο παρόν αλλά και στο μέλλον του Ιδρύματος για το Παιδί.

Δείτε ακόμα:  Κτηματολόγιο: Παρατείνεται η ανάρτηση για περιοχές των Δήμων Μαραθώνα και Ωρωπού

Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό, ειδικώς φιλανθρωπικό ίδρυμα, που προσφέρει ειδική εκπαίδευση και προνοιακές υπηρεσίες σε παιδιά και νέους με αυτισμό και νοητική αναπηρία και άλλα κοινωνικά ελλείμματα, από το 1978 που αναγνωρίστηκε επίσημα από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

Αποτελεί τη μετεξέλιξη των «Παιδικών Εξοχών ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ», που είχαν ιδρυθεί αρχικά, το 1945, από την Καθολική Εξαρχία Αθηνών και εδρεύει σε ακίνητη περιουσία της «Ιεράς Μονής ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» που περιλαμβάνει κτίρια 6.000 τ.μ. επί συνολικής έκτασης είκοσι στρεμμάτων.

Δείτε ακόμα:  Τι έδειξαν τα αποτελέσματα για την ποιότητα του πόσιμου νερού στον Δήμο Μαραθώνα

Η κεντρική του φιλοσοφία είναι η υποστήριξη όλων εκείνων που χρήζουν βοήθειας εξαιτίας σοβαρών κοινωνικών και μορφωτικών εκπαιδευτικών δυσκολιών. Από την αρχή της λειτουργίας του, έχει βοηθήσει 5.000 παιδιά και νέους με αναπηρία, ενώ στην παρούσα φάση, εξυπηρετεί 120 παιδιά και νέους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και νοητική αναπηρία.